Yγειονομικοί: Στάση εργασίας στην Αθήνα – 24ωρη απεργία στην περιφέρεια στις 22 Ιουνίου

Σε Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση την Τετάρτη 22 Ιουνίου, κατεβαίνει ο κλάδος των υγειονομικών, με 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ της περιφέρειας και για την Αττική στάση εργασίας 8πμ – 15μμ. Οι υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Μαβίλη στις 9πμ και θα ακολουθήσει διαδήλωση προς το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ: «Δουλεύουμε εφέτος το καλοκαίρι με 10.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις, νοσήσεις, αναστολές εργασίας).

Το εναπομείναν εξαντλημένο προσωπικό με περικοπές κανονικών αδειών και ρεπό, επί δύο έτη εφέτος για τρίτο χρόνο του χορηγούνται λίγες ημέρες κανονικής άδειας λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού.

Οι λιγοστοί αποδεκατισμένοι συνάδελφοι νοσηλευτές που σε πολλές περιπτώσεις είναι ένας ή δύο σε κάθε κλινική απόγευμα και νύκτα, καλούνται να συμπληρώσουν το πολυσέλιδο έντυπο του ΟΔΙΠΥ που περιλαμβάνει ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις.

Η συμπλήρωση στοιχείων ασθενών που αφορούν ιατρικές πράξεις δεν πρέπει να συμπληρώνονται από τους νοσηλευτές και θα πρέπει να αφαιρεθούν. Προειδοποιούμαι ότι είναι αδύνατη η συμπλήρωση των υπολοίπων στοιχείων που είναι νοσηλευτικές πράξεις λόγω ελλείψεων προσωπικού. Δημιουργούνται δυσλειτουργίες και αναστάτωση στη λειτουργία των κλινικών των Νοσοκομείων.

Διεκδικούμε:
– Ισχυρή Δημόσια Υγεία Πρόνοια
– Μονιμοποίηση συμβασιούχων
– Άρση Αναστολών
– Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία
– Ένταξη στα ΒΑΕ
– Αύξηση μισθών – Ανθυγιεινό επίδομα
– Επαγγελματική νόσος – εργατικό ατύχημα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος