Ξεκινά η πρώτη δίκη του ελληνικού #metoo – Μάρτυρας η Σοφία Μπεκατώρου

Ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου η δίκη για την υπόθεση της ανήλικης αθλήτριας ιστιοπλοΐας η οποία, από τα 11 έως τα 14 της χρόνια, κακοποιούνταν από τον ήδη προφυλακισμένο προπονητή της. Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση #metoo που φθάνει στο ακροατήριο.

Ο κατηγορούμενος έφθασε ήδη στο κτήριο από την πίσω πόρτα και αρχίζει η η διαδικασία.

Η υπόθεση βιασμού της ανήλικης ιστιοπλόου πριν δέκα χρόνια από τον τότε προπονητή της προσδιορίστηκε να εκδικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Κατηγορούμενος για τον βιασμό της αθλήτριας ιστιοπλοΐας είναι ο προπονητής της, κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος.

Η δικογραφία για τον καταγγελλόμενο βιασμό της αθλήτριας, ενόσω ήταν ανήλικη, σχηματίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην Εισαγγελία μετά από κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου που ήταν σε συνεννόηση με την αθλήτρια. Γι’ αυτό και η ίδια θα είναι μάρτυρας στη δίκη.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση, την αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και την κατάχρηση σε ασέλγεια της 11χρονης. Μετά την κατάθεση του θύματος, ο προπονητής είχε συλληφθεί με διαδικασίες εξπρές και είχε οδηγηθεί στον ανακριτή, στον οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με το ανήλικο κορίτσι.

Στην πρόταση παραπομπής του ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε αναφέρει προς το Συμβούλιο που «έδειξε» το εδώλιο στον 38χρονο: «Χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος