Β. Κικίλιας: Σημαντικό για τον τουρισμό ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δε χρειάζονται αρνητικό τεστ

Πολύ σημαντική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτηρίζει ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, μέσω Twitter, την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά δεν χρειάζεται να επιδείξουν αρνητικό COVID τεστ για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

«Πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Τουρισμό μας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά δε χρειάζεται να επιδείξουν αρνητικό COVID τεστ για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα! #greece #tourism #travel» έγραψε χαρκτηριστικά στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι με τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας πτήσεων εξωτερικού που ισχύει ήδη από σήμερα Σάββατο 12 Φεβρουαρίου προβλέπονται τα ακόλουθα:

Η είσοδος των ταξιδιωτών που προέρχονται από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά επιτρέπεται με την επίδειξη εναλλακτικά ενός εκ των παρακάτω εγγράφων:

α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού με χρονική ισχύ έως εννέα μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού και χωρίς χρονικό περιορισμό για τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση.

β) Πιστοποιητικό νόσησης που διαρκεί έως εκατόν ογδόντα ημέρες.

γ) Πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος, με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος