Τσίπρας: Τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια λύση στο ελληνικό ζήτημα και όχι απλά μια συμφωνία, έχοντας εντολή από τον λαό να τερματίσει την μνημονιακή πολιτική και την πολιτική λιτότητας και ύφεσης έστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, σημείωσε ότι κάθε απόφαση ήταν και μία μεγάλη μάχη κόντρα στο καθεστώς του μνημονίου. «Σε αυτή την γραμμή σκοπεύουμε να συνεχίσουμε ώστε σε βάθος τετραετίας να ξηλώσουμε το κατεστημένο του μνημονίου», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Στόχος της κυβέρνησης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας είναι να υπάρξει μια συμφωνία με αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά, η οποία θα τερματίσει το καθεστώς αβεβαιότητας και τη συζήτηση περί εξόδου από το ευρώ.

«Πιστεύω ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Θα έλεγε κανείς, “τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση”, και τώρα θα κριθεί η δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης, με αποφασιστικότητα, με αταλάντευτη προσήλωση στους στόχους της, να βρει μια δίκαιη λύση. Η Κυβέρνηση θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα όμως θα κριθεί και η δυνατότητα της Ευρώπης να σταματήσει να πυροβολεί τα πόδια της, να σταματήσει να κάνει πληγές στο δικό της το σώμα και να προχωρήσει μπροστά», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για παράλογες και εξωπραγματικές απαιτήσεις των δανειστών και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις και εκβιασμούς που έχουν στόχο ένα πρόγραμμα έμπνευσης ΔΝΤ χωρίς ρύθμιση του χρέους.

«Το ποιός θα πληρώνει τους φόρους είναι αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι την κρίση θα την πληρώσει η ολιγαρχία και όχι οι συνταξιούχοι και ο κόσμο της εργασίας.

«Στόχος μας είναι σε ορίζοντα τετραετίας να παραδώσουμε μια χώρα με λιγότερες κοινωνικές ανισότητες, χωρίς φοροδιαφυγή και με αντιμετώπιση των εκτεταμένων δικτύων διαφθοράς και παρανομίας που έχουν στηθεί στο εσωτερικό της ελληνικής διοίκησης. Θα παραδώσουμε μια κοινωνία που θα σέβεται τις αρχές της ισότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών και μια οικονομία που θα έχει προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε.

Η κυβέρνηση, κατέληξε ο Πρωθυπουργός, θα προχωρήσει με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα και κάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε ενότητα και συσπείρωση.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις εξελίξεις τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και τη βουλευτή της ΝΔ και Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη. Όλοι τους τάχθηκαν υπέρ μιας συμφωνίας με τους εταίρους που θα κρατάει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Το μείζον είναι να μπορέσουμε να φέρουμε μια βιώσιμη συμφωνία για τη χώρα που θα κλείσει το φαύλο κύκλο και δεν θα μας δώσει τα ίδια μετά από έξι μήνες, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο webtv της ΕΡΤ.

Πηγή ΕΡΤ1, Α Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος