ertnews.gr

Τρίπολη: Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις εκρήξεων σε Μυστρά και Καλαμάτα – Πέντε συλλήψεις

22/07 20:31
Τρίπολη: Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις εκρήξεων σε Μυστρά και Καλαμάτα – Πέντε συλλήψεις

Δύο υποθέσεις εκρήξεων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Παλαιολόγου στο Μυστρά Λακωνίας εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Σύμφωνα με τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο συνελήφθησαν πέντε άτομα, ένας από την Καλαμάτα και τέσσερις από τη Δράμα και τη Χαλκιδική που ήταν ενταγμένα στο σκληρό πυρήνα ιδεολογικοθρησκευτικής ομάδας με σύμβολο το σταυρό και δύο αντίρροπα έψιλον. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβασης των νομοθεσιών για όπλα, βεγγαλικά και ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κυνηγετικά όπλα, βαλλίστρες, φυσίγγια, συσκευές ενδοεπικοινωνίας και ποσότητα κάνναβης.

Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία την ομάδα είχε ιδρύσει ο 52χρονος ηλεκτρονικός στο επάγγελμα από τη Μεσσηνία το 2009 και στη συνέχεια εντάχθηκαν και οι υπόλοιποι τέσσερις, ένας εκ των οποίων ήταν ειδικός φρουρός.

Άρχισαν τη δράση τους από την Καλαμάτα όπου ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση με τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, ως εναντίωση στο κεφάλαιο και τη μασονία και στο άγαλμα του Παλαιολόγου ως εναντίωση κατά του Βυζαντίου.

Αν δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα είχαν σκοπό να χρησιμοποιήσουν τους άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς που βρέθηκαν στην κατοχή τους σε στόχους που θα διασάλευαν τη λειτουργία θεσμών όπως η δικαιοσύνη και η εφορία.

Με τον τρόπο αυτό θα γινόταν γνωστή η ύπαρξη της ομάδας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version