Τρίκαλα: Στο δήμο Φαρκαδόνας τα περισσότερα προβλήματα από το σεισμό – Που θα είναι κλειστά τα σχολεία

Σε χωριά του δήμου Φαρκαδόνας εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα από τη σεισμική δόνηση στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Υπάρχουν ρωγμές σε 4 σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, ενώ προβλήματα σε σπίτια εντοπίζονται στο Ζάρκο. Επίσης 300 κάτοικοι από το Δαμάσι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία των Τρικάλων.

Μάλιστα, κάτοικοι του χωριού τονίζουν ότι έβλεπαν μικρούς βράχους να πέφτουν από το βουνό, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Τεχνικά κλιμάκια του δήμου πραγματοποιούν αυτοψία σε κτίρια, ενώ ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα ότι τα σχολεία σε όλη την Π.Ε. Τρικάλων θα είναι κλειστά, ενώ δεν θα γίνει ούτε τηλεκπαίδευση Επίσης ο σύλλογος Φροντιστών έλαβε απόφαση να μη γίνουν διαδικτυακά φροντιστηριακά μαθήματα σήμερα για λόγους προληπτικούς.

Τρίκαλα: Στο δήμο Φαρκαδόνας τα περισσότερα προβλήματα από το σεισμό – Που θα είναι κλειστά τα σχολεία
Φωτογραφία ΑΠΕ ΜΠΕ

Προβλήματα σε παλαιά κτίρια παρατηρήθηκαν σε όλη την Π.Ε. Τρικάλων, αλλά το θετικό είναι ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός. Πολλές κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κυρίως από ηλικιωμένους ανθρώπους, λίγο μετά τον σεισμό, οι οποίοι ανησυχούσαν για το πώς θα μετακινηθούν από τις πολυκατοικίες χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον ανελκυστήρα. Τεχνικά κλιμάκια των δήμων πραγματοποιούν μέχρι αυτή την ώρα αυτοψία, κυρίως σε δημόσια κτίρια αλλά και σε σπίτια, όπου καλούνται.

Απόκοσμο ήταν το θέαμα με τα βράχια στα Μετέωρα. Κάτοικοι της Καλαμπάκας, κυρίως μεγάλης ηλικίας υποστηρίζουν ότι δεν θυμούνται τα τελευταία χρόνια να έχουν ξαναδεί τους βράχους να κινούνται κάθετα. Στην πόλη των Τρικάλων ιδιαίτερα προβλήματα δεν προκλήθηκαν. Η αναστάτωση βέβαια ήταν πολύ μεγάλη, καθώς αμέσως μετά τον μεγάλης έντασης και διάρκειας σεισμό, όλοι κατέβηκαν στους δρόμους. Υπηρεσίες έκλεισαν καθώς και τράπεζες, ενώ μέχρι αυτή την ώρα ο κόσμος είναι σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους. Ευτυχώς χωρίς προβλήματα και στο νοσοκομείο Τρικάλων. Το πρωί νοσηλεύονταν περί τους 19 ασθενείς στις μονάδες covid και 5 ασθενείς στη ΜΕΘ, εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι. Εκκενώθηκαν μόνο τα εμβολιαστικά κέντρα, τόσο στο νοσοκομείο όσο και στα Κέντρα Υγείας, για προληπτικούς λόγους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος