ertnews.gr

Τρεις Τούρκοι υπήκοοι οι φερόμενοι διακινητές των μεταναστών στα Κύθηρα – Μόλις 17 ετών ο ένας

Συνολικά 170 άνθρωποι αποβιβάστηκαν χθες μμε 2 ιστιοφόρα στα Κύθηρα. Τρείς άνδρες ηλικίας 30, 29 και 17 ετών, με τουρκική υπηκοότητα, συνελήφθησαν ως οι διακινητές
18/08 11:50
Τρεις Τούρκοι υπήκοοι οι φερόμενοι διακινητές των μεταναστών στα Κύθηρα – Μόλις 17 ετών ο ένας

Τρεις άνδρες ηλικίας 30, 29 και 17 ετών, με τουρκική υπηκοότητα, συνελήφθησαν απο άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ως οι διακινητές των 94 μεταναστών στα Κύθηρα.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν μαζί με τους μετανάστες τις πρώτες πρωινές ώρες την Τετάρτη 17/08, στην περιοχή «ΠΙΣΩ ΓΙΑΛΟΣ» στο Καψάλι.

Τρεις Τούρκοι υπήκοοι οι φερόμενοι διακινητές των μεταναστών στα Κύθηρα – Μόλις 17 ετών ο ένας

Άνδρες του Λιμενικό και της Αστυνομίας βρήκαν στο οδικό δίκτυο της περιοχής συνολικά ενενήντα επτά αλλοδαπούς (15 γυναίκες και 82 άνδρες) διάφορων εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι πενήντα πέντε ήταν ανήλικοι. Όλοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καψαλίου, ενώ εντοπίστηκε στα βράχια ακτής της περιοχής και το ιστιοφόρο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους.

Όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους ενώ απο την προσάραξη του σκάφους δεν διαπιστώθηκε ρύπανση.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα χθες εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος με μετανάστες στο μόλο του Καψαλίου στα Κύθηρα. Σε αυτό επέβαιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άλλα 73  άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Ρώσοι και οι περισσότεροι υπήκοοι Αφγανιστάν Ιράκ και Ιράν.

Οι συνολικά 170 μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένο χώρο στα νησί προκειμένου να γίνει η επίσημη καταμέτρησή τους.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», είπε πως η Τουρκία έχει αλλάξει την τακτική της και στο Αιγαίο. «Δεν χρησιμοποιεί πλέον τα γνωστά περάσματα στα στενά τα οποία φρουρούνται πολύ καλά από το Λιμενικό, αλλά επιλέγει μεγάλα ιστιοφόρα με προορισμό συνήθως την Ιταλία, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version