ertnews.gr

Τραγωδία χωρίς τέλος στο Αιγαίο – 32 νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι σε αλεπάλληλα ναυάγια (vid)

22/07 20:31
Τραγωδία χωρίς τέλος στο Αιγαίο – 32 νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι σε αλεπάλληλα ναυάγια  (vid)

Πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν με πλοίο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015. Στους 10 ανεβαίνουν οι νεκροί του χθεσινού μεγάλου ναυαγίου με μετανάστες και πρόσφυγες, ανοικτά της Εφταλούς, στη βόρεια Λέσβο. Οι διασωθέντες ναυαγοί ανέρχονται σε 242, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Σε υγρό τάφο για εκατοντάδες ανθρώπους έχει μετατραπεί το Αιγαίο. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, δύο νέα ναυάγια σημειώθηκαν σε Κάλυμνο και Ρόδο, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 22 ανθρώπων, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά, και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων.

Δύο νέα ναυάγια σημειώθηκαν, επίσης την Παρασκευ,ή στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, από την πλευρά της Λέσβου και της Σάμου. Στους 32 έχουν φτάσει οι νεκροί στο Αιγαίο τα δύο τελευταία 24ωρα, ανάμεσά τους 19 παιδιά. Αλλα 4 παιδιά από τη Συρία νεκρά βρέθηκαν σήμερα σε ναυάγιο ανοιχτά της Τουρκίας. Οι αριθμοί είναι πλέον αμείλικτοι: Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης 70 παιδιά πνίγηκαν σε ναυάγια στο Αιγαίο μέσα σε δύο μήνες.

«Μαύρη μέρα η σημερινή για τους κατοίκους της Λέσβου αφού από το Μόλυβο μέχρι την Πέτρα και το Σκαλοχώρι η θάλασσα ξεβράζει άψυχα κορμιά. Από το πρωί αλιείς, κάτοικοι, εθελοντές και λιμενικό εντόπισαν 11 σωρούς προσφύγων μεταξύ των οποίων έξι παιδια από το προχθεσινό ναυάγιο ανοιχτά του Μολύβου που ανεβάζει σε 21 τα θύματα αυτής της ταγωδίας», μεταδίδει χαρακτηριστικά από τη Λέσβο ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Ηλίας Μαραβάς.

Την αποστροφή του για την ανικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ανθρώπινο δράμα των προσφύγων και για το επίπεδο της συζήτησης που διεξάγεται σε επίπεδο κορυφής, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε ηχηρή παρέμβασή του κατά την Ωρα του πρωθυπουργού στη Βουλή, την Παρασκευή. «Τα κύματα του Αιγαίου δεν ξεβράζουν μόνο άψυχα κορμιά, νεκρά παιδιά, αλλά και τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με θέμα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ξεκινά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σχετικό άρθρο: Δεκάδες νεκροί πρόσφυγες στα ναυάγια σε Κάλυμνο και Ρόδο – Άγνωστος ο αριθμός αγνοουμένων – Μουζάλας: Εγκληματική συμμορία οι δουλέμποροι (vid)

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version