Ατλάντα ΗΠΑ – Αθήνα με απευθείας πτήσεις: Από 2/7 δύο δρομολόγια σύνδεσης σε καθημερινή βάση

Τη σύνδεση ΗΠΑ – Ελλάδας ενισχύει η Delta απ’ την Ατλάντα στην Αθήνα, με ένα νέο δρομολόγιο να συμπληρώνει τις δύο καθημερινές πτήσεις από τη Νέα Υόρκη και το αεροδρόμιο JFK.

Έτσι, και πάλι για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να πετάξουν απευθείας από την Ατλάντα στην Αθήνα, με τη Delta να ξεκινά καθημερινές πτήσεις από το μεγαλύτερό της αεροδρόμιο προς την ελληνική πρωτεύουσα, την Παρασκευή 2 Ιουλίου.

Η Delta επίσης πραγματοποιεί δρομολόγια και από το αεροδρόμιο JFK – στη Νέα Υόρκη, δίνοντας στους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ την επιλογή τριών πτήσεων κάθε μέρα.

Τα πολλά αρχαία μνημεία, τα ειδυλλιακά τοπία των νησιών και το κλίμα της, κάνουν την Ελλάδα αγαπημένο προορισμό των Αμερικανών ταξιδιωτών. Πριν την πανδημία, πάνω από 1,1 εκατ. Αμερικανοί τουρίστες επισκέφτηκαν τη χώρα το 2019, βοηθώντας και στην αύξηση του ΑΕΠ της, πάνω από το 20% του οποίου στηρίζεται στον τουρισμό.

«Είμαστε ευτυχείς που ανταποκρινόμαστε στο αίτημα για περισσότερα ταξίδια από την Αμερική στην Ελλάδα, προσθέτοντας αυτήν την καθημερινή, απευθείας πτήση από την Ατλάντα στην Αθήνα, παράλληλα με τις αυξημένες πτήσεις από τη Νέα Υόρκη – JFK, βοηθώντας έτσι την αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας» είπε η Amy Martin, Managing Director – International Network Planning. «Η Ελλάδα είναι ένας
αγαπημένος προορισμός για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες και καθώς θα ανοίγουν τα φτερά τους, οι επιβάτες μας μπορούν να περιμένουν διακοπές που θα μείνουν στη μνήμη τους, είτε εξερευνώντας την ιστορία του τόπου είτε χαλαρώνοντας στις πεντακάθαρες παραλίες».

Υπενθυμίζεται ότι η Delta ξανάρχισε τις πτήσεις της από τη Νέα Υόρκη – JFK στην Αθήνα το Μάιο, όταν η Ελλάδα έγινε μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που άνοιξε τα σύνορά της για εμβολιασμένους Αμερικανούς. Η αεροπορική εταιρεία έχει προγραμματίσει να πραγματοποιεί τα δρομολόγια της στην Αθήνα με αεροσκάφος Airbus A330-300, που περιλαμβάνει Delta One business class, με θέσεις που γίνονται εντελώς επίπεδα κρεβάτια και πρόσβαση στο διάδρομο για όλους, καθώς και Delta Comfort+ και Main Cabin. Όλες οι υπηρεσίες μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους συνεργάτες της Air France, KLM και Virgin Atlantic.

Οι επιβάτες μπορούν να πετάξουν στην Αθήνα από 150 αμερικανικές πόλεις, μέσω των αεροδρομίων της Delta στην Ατλάντα και το JFK, και εύκολα να επανασυνδεθούν με οικογένεια και φίλους αλλά και να αποκομίσουν νέες εμπειρίες.

Ταξίδι με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR test

Ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ θα είναι ευπρόσδεκτοι ως τουρίστες και δεν θα υποχρεώνονται πλέον σε καραντίνα αν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR test που εκδόθηκε 72 ώρες πριν την άφιξη.

Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στις ΗΠΑ υποχρεούνται να έχουν αρνητικό τεστ για COVID-19 και μπορούν να βρουν τον τρόπο να το πραγματοποιήσουν χάρη στο Travel Planning Center της Delta για τα διεθνή ταξίδια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος