Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο άνθρωπο και αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Διονύση Σιμόπουλο, τον άνθρωπο που μύησε τον κόσμο στη μαγεία των άστρων.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου, συνεργάτες, φίλοι και πολύς ακόμη κόσμος συνέρρευσαν για να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο αστροφυσικό. Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στη γενέθλια γη του, στον Γρύλο Ηλείας.

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Ανδριάννα Παρασκευοπούλου, δήλωσε: «γενναίος, σπουδαίος, δεν έχασε το χιούμορ του ποτέ. Πες μου την αλήθεια του λέω, ξέρει κανείς ότι έρχεται το τέλος; Με το γνωστό πάλι ύφος, το χαμογελαστό μου είπε, εγώ δεν τον βλέπω τον θάνατο να έρχεται κι όταν έρθει εγώ θα λείπω!».

Επιπλέον, ο Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ανέφερε για τον Σιμόπουλο: «Ένας πρωτοπόρος επιστήμονας που χάραξε νέους ορίζοντες στην επιστήμη, ένας μοναδικός δάσκαλος που άνοιξε τις πύλες του διαστήματος σε κάθε Έλληνα πολίτη, ένας άνθρωπος με μοναδικό ήθος το οποίο σήμερα δεν είναι αυτονόητο».

Ο Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Μεγάλη παρακαταθήκη, σπουδαίο το έργο του, πάντα θα είναι μαζί μας και πάντα θα δίνει φως στους νέους ανθρώπους, γιατί ο Διονύσης ο Σιμόπουλος πάνω από όλα ήταν ένας φωτεινός άνθρωπος».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος