Το ΠΑΜΕ για την πυρκαγιά στα παραπήγματα μεταναστών στη Μανωλάδα

Στο θέμα της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 στα παραπήγματα των μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα, αναφέρεται το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν είχε εξιχνιαστεί υπόθεση εμπρησμού στην ίδια περιοχή, πάλι σε παραπήγματα εργατών γης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Τα προβλήματα των μεταναστών εργατών γης στα χωράφια της Νέας Μανωλάδας παραμένουν και ανακυκλώνονται.
Για άλλη μια φορά οι άθλιες καλύβες διαμονής εργατών γης έγιναν στάχτη αφήνοντας άστεγους 200 περίπου μετανάστες από το Μπανγκλαντές.

Το πώς ξέσπασε η φωτιά παραμένει άγνωστο. Εκείνο που είναι γνωστό εδώ και χρόνια, είναι η εγκληματική αδιαφορία τόσο της Κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που κρατούν στην ομηρία και την ανασφάλεια χιλιάδες μετανάστες. Ταυτόχρονα δίνουν το πράσινο φως στους εργοδότες τους για τη βαριά εκμετάλλευση των κατατρεγμένων με άθλια μεροκάματα από το πρωί ως τα μεσάνυχτα στα χωράφια.

Οι μετανάστες εργάτες γης, στη Μανωλάδα, στην Πελοπόννησο, σε όλη την Ελλάδα, δικαιούνται να ζουν και να εργάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να έχουν εργασιακά δικαιώματα. Τα συνδικάτα είναι επιτακτική ανάγκη να έρθουν σε επαφή με τους μετανάστες εργάτες γης και μαζί να οργανώσουν τον αγώνα για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και κατοικίας, για αξιοπρεπή μεροκάματα, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και για απόκτηση όλων των νομιμοποιητικών εγγράφων».

Σχετική είδηση: Μανωλάδα: Κάηκαν παραπήγματα αλλοδαπών εργατών γης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος