ertnews.gr

Το Κέντρο Ταυτοποίησης (hot-spot) της Σάμου θα “υιοθετήσει” η Αρχιεπισκοπή Αθηνών

11/02 16:52
Το Κέντρο Ταυτοποίησης (hot-spot) της Σάμου θα “υιοθετήσει” η Αρχιεπισκοπή Αθηνών

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με οδηγίες του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου και με φορέα τη φιλανθρωπική της Οργάνωση Αποστολή θα «υιοθετήσει» το Κέντρο Ταυτοποίησης (hot-spot) της Σάμου.

Την απόφαση ανακοίνωσε στον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής,  Κωστής Δήμτσας, σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στο Γραφείο του.

«Αυτήν την σκέψη την μοιράστηκε πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά σήμερα την ανακοινώνουμε και επίσημα», υπογράμμισε ο κ. Δήμτσας, στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ.

Η «υιοθεσία», η οποία θα αρχίσει πολύ σύντομα, σε χρόνο που θα καθορίσει ο αρμόδιος υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιαννης Μουζάλας, θα περιλαμβάνει την πλήρη ημερήσια διατροφή προσφύγων – μεταναστών και τη συνδρομή σε ένδυση, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα κλπ.

Επίσης η Αποστολή θα παραδώσει σύντομα και χιλιάδες κλίνες που θα κατανεμηθούν στα πέντε Κέντρα Ταυτοποίησης (hot-spots) των πέντε νησιών.

«Με τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολής και φίλο μου επί 30 χρόνια Κωστή Δήμτσα, ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς μια εξαιρετική συνεργασία. Συζητήσαμε πολλές δράσεις που επεξεργάζεται η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Αποστολή, στην πολυτιμότατη συνεισφορά τους, στο πλευρό της Κυβέρνησης, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Θα τις εξειδικεύουμε μία – μία και θα μπαίνουν σε εφαρμογή σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ.

Για το πλήρες περιεχόμενο αυτής της συνάντησης, ο Τέρενς Κουίκ ενημέρωσε αμέσως μετά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Επικρατείας,  Αλέκο Φλαμπουράρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version