Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας αποχαιρετά το ιδρυτικό του μέλος Γεράσιμο Νοταρά

Array

Το ΔΣ του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας αποχαιρετά το ιδρυτικό του μέλος Γεράσιμο Νοταρά. «Η προσφορά του οφείλει να αποτελεί έμπνευση και πυξίδα για όλες και όλους εμάς και να μας συντροφεύει στους αγώνες που δίνουμε για μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία. Υπόσχεσή μας λοιπόν να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελευθερίας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας κρατώντας τη μνήμη του ζωντανή» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Ολόκληρο το αποχαιρετιστήριο μήνυμα:

Στις 27 Ιουνίου του 1975, 29 άτομα, που «υιοθετήθηκαν» από τη Διεθνή Αμνηστία ως κρατούμενες/-οι συνείδησης κατά τη διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών, ίδρυσαν την Ελληνική Επιτροπή της Διεθνούς Αμνηστίας ψηφίζοντας το πρώτο καταστατικό της. Στην πρώτη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Τμήματος, τον Μάρτιο του 1976, ο Γεράσιμος Νοταράς εκλέγεται μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και ανάβει έτσι μαζί με τα υπόλοιπα ιδρυτικά μας μέλη, όπως ο Μανώλης Γλέζος και η Αμαλία Φλέμινγκ, τη φλόγα του κινήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στη χώρα μας.

Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η ίδρυσή μας να συνδέεται με τον Γεράσιμο Νοταρά, πρόσωπο που αφιέρωσε τη ζωή του σε κοινωνικούς αγώνες για ελευθερία, δικαιοσύνη και ανθρωπιά και που ήρθε αντιμέτωπος με μερικές από τις πιο σκληρές όψεις του αυταρχισμού, όπως ήταν η χούντα των συνταγματαρχών στη χώρα μας.

Η προσφορά του οφείλει να αποτελεί έμπνευση και πυξίδα για όλες και όλους εμάς και να μας συντροφεύει στους αγώνες που δίνουμε για μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία.

Υπόσχεσή μας λοιπόν να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελευθερίας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας κρατώντας τη μνήμη του ζωντανή.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όσες και όσους είχαν τη τύχη να είναι κοντά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

Σχετικό Άρθρο: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γεράσιμος Νοταράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος