Τηλεδιάσκεψη B. Κικίλια με την Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε τη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη με την Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής, η οποία θα λάβει μέρος στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge, που θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή εθνικών ομάδων από 190 χώρες του κόσμου.

Η Ομάδα αποτελείται από 30 παιδιά, ηλικίας 14-18 ετών από όλη την Ελλάδα, τα οποία επιλέχθηκαν με βάση τις γνώσεις τους στη ρομποτική, την ενασχόλησή τους με τις επιστήμες και την εμπειρία τους από συμμετοχές σε αντίστοιχες εθνικές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Τηλεδιάσκεψη B. Κικίλια με την Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής

Οι μαθητές παρουσίασαν στον υπουργό το project τους, το οποίο αφορά στη δημιουργία ενός ρομπότ που θα έχει μια σειρά δυνατοτήτων, όπως να απολυμαίνει το χώρο, να παρακολουθεί την πίεση, τη θερμοκρασία και το οξυγόνο πολλών ασθενών συγχρόνως, να υπενθυμίζει τη λήψη και τη δοσολογία φαρμάκων καθώς και να ενημερώνει μέσω εφαρμογής τον θεράποντα ιατρό για την πορεία των ασθενών κ.ά.

Ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι μαθητές σχετικά με την πανδημία, τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση της COVID-19 και γενικότερα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία, επισημαίνοντας ότι θα είναι πάντα στο πλευρό τους, σε κάθε τους προσπάθεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος