Τι βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη (video)

Μια ιδιότυπη σύμπραξη χούλιγκαν από διαφορετικές ομάδες και αντιεξουσιαστών βλέπει η αστυνομία πίσω από τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη την Τρίτη.

Διαφαίνεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η σύμπραξη χούλιγκαν από τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές ομάδες του Λεκανοπεδίου, οι οποίοι άφησαν στην άκρη αυτά που τους χωρίζουν, όπως έγραψαν οι ίδιοι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να ενωθούν ενάντια στην αστυνομία. Είχαν προαναγγείλει τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Τρίτης κατά της αστυνομικής βίας, με αναρτήσεις σε ανοιχτές και κλειστές ομάδες στο Facebook.

Μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, δημοσιοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετές φωτογραφίες από τα γεγονότα. Ακόμα και σε κάποιους λογαριασμούς στο εξωτερικό που δημοσιεύουν υλικό από επεισόδια στα γήπεδα αναπαρήγαγαν φωτογραφίες και βίντεο από τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ανατεθεί στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, έχουν συγκεντρωθεί και αξιοποιούνται ερασιτεχνικά βίντεο και μαρτυρίες ατόμων που βρέθηκαν στην περιοχή, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και άλλοι συμμετέχοντες στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος