Ερ. Σταυρός: Δικογραφία για ανθρωποκτονία σε βάρος άνδρα που φέρεται να έκοψε το οξυγόνο στον 77χρονο

Συνελήφθη ο 59χρονος ασθενής, με ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων, που φέρεται να αποσύνεδεσε από τον αναπνευστήρα, στερώντας τη ζωή από 77χρονο διασωληνωμένο πάσχοντα από κορονοϊό, με τον οποίο νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο,στονοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίκος Κουντούρης, για το πρωτοφανές περιστατικό όπως ανακοίνωσε η αστυνομία έχει συλληφθεί ένας 59χρονος ασθενής με κορονοϊό που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με τον άτυχο 77χρονο που ήταν διασωληνωμένος. Συνελήφθη για ανθρωποκτονία και συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό.

Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε χθες το βράδυ σε μια πτέρυγα του νοσοκομείου, σε απλό θάλαμο του δευτέρου ορόφου, όπου ήταν και οι δυο ασθενείς για περίπου 6 μέρες.

Ο 59χρονος φερόμενος δράστης φέρεται να αντιμετώπιζε στο παρελθόν προβλήματα αλκοολισμού καθώς και ψυχολογικά προβλήματα. Φέρεται να τράβηξε από την πρίζα του θαλάμου το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης που χρησιμοποιοπύσε ο 77χρονος ο οποίος ήταν διασωληνωμένος.

Ο συναγερμός από το μόνιτορ έφερε στον θάλαμο τους γιατρούς και νοσηλεύτριες όμως οι προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν δεν απέδωσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έγινε αυτό η αναπνευστική συσκευή λειτουργούσε καθώς διαθέτει εφεδρική μπαταρία, ωστόσο, ο ασθενής δεν έπαιρνε οξυγόνο γιατί είχε βγει το σωληνάκι από τη μύτη του.

Η αστυνομία βρήκε στοιχεία από καταθέσεις αλλά κυρίως από την αυτοψία που έκανε καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκε το δακτυλικό αποτύπωμα του 59χρονου πάνω στον αναπνευστήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το περιστατικό ο 59χρονος εξετάστηκε από δυο ψυχιάτρους. Ο ίδιος δεν έλεγε τίποτα για το αν ξέρει τι συνέβη παρά το ότι όλα τα μηχανήματα ήταν πεσμένα στο δάπεδο του θαλάμου νοσηλείας.

Δεν είναι γνωστό αν ο 59χρονος έχει ομολογήσει, όμως φέρεται να προέβη σε αυτή την πράξη γιατί τον ενοχλούσε ο θόρυβος από τη συσκευή υποστήριξης της αναπνοής.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος