Με το πρώτο φως νέα επιχείρηση διάσωσης στην Οξιά – Παραμένουν εγκλωβισμένοι 47 άνθρωποι

Με το πρώτο πρωινό φως θα ξεκινήσει εκ νέου η επιχείρηση διάσωσης στην Οξιά στο Μουζάκι με Super Puma, όπου όπως μετέδωσε η ΕΡΤ παραμένουν εγκλωβισμένοι 47 άνθρωποι. Νωρίτερα το ίδιο ελικόπτερο με το κατάλληλο προσωπικό και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά διένειμε τις απαραίτητες προμήθειες και στη συνέχεια προσπάθησε να προσεγγίσει το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας αλλά δεν τα κατάφερε. Μέσα στο μοναστήρι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρει καταφύγιο μία έγκυος γυναίκα και ακόμη δύο υπερήλικες που χρειάζονται βοήθεια.

Περίπου 30 οικισμοί σε Ανατολική και Δυτική Αργιθέα και ακόμη 11 στην Οξιά στο Μουζάκι έχουν αποκλειστεί καθώς ολόκληρο το οδικό δίκτυο που συνδέει μεταξύ τους τα χώρια έχει διαλυθεί.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει αποκλεισμένος κάτοικος της περιοχής: “Εδώ είναι πάνω από 50 άτομα εγκλωβισμένα και ηλικιωμένοι, υπάρχουν και παιδιά, υπάρχει και μία έγκυος γυναίκα. Οι δρόμοι, όλα τα αντιπλημμυρικά που υπήρχαν από παλιά δεν έμεινε τίποτα. Oι δρόμοι είναι όλοι χαλασμένοι, παντού σε πολλά σημεία, εδώ το ποτάμι είναι σε άθλια κατάσταση, χάος, τι να σας πω. Επειδή μένουμε μόνιμα εδώ πέρα είχαμε, δεν μένεις αμέσως αμέσως”.

Γκρέιντερ και εκσκαφείς δίνουν μάχη να διώξουν νερά και μπάζα προκειμένου να ανοίξουν κάποια σημεία του οδικού δικτύου και να φτάσουν στους κατοίκους. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αργιθέας έχουν εξασφαλισθεί κάποια φάρμακα ενώ εχθές κατάφεραν και πήγαν οξυγόνο με γεννήτρια σε έναν άνθρωπο που αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Μάνια Γκούσιαρη, Δώρα Μήτρα, Μαρία Λάγιου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΔΕΔΔΗΕ: Η κατάσταση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των πληγέντων περιοχών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος