Συνάντηση του Νίκου Χαρδαλιά με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους και του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο κ. Σχοινάς ξεναγήθηκε στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων καθώς και στο νέο Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων και υπογράμμισε τη συνεισφορά της Πολιτικής Προστασίας στη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας συγχαίροντας τον Νίκο Χαρδαλιά.

Στη συνέχεια, ο κ. Σχοινάς μετέβη στο Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, συνομίλησε με τα στελέχη του εμβολιαστικού κέντρου, καθώς και εμβολιαζόμενους πολίτες.

Συνάντηση του Νίκου Χαρδαλιά με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά

Ο ίδιος μετά το πέρας της επίσκεψής του δήλωσε: «Με χαρά και περηφάνεια βρίσκομαι σήμερα στο εμβολιαστικό κέντρο “Προμηθέας”, γιατί πριν έρθω, ήξερα ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλητής Ευρώπης στον εμβολιασμό. Και τώρα βλέπω γιατί. Βλέπω την οργάνωση, βλέπω ένα κράτος σοβαρό, βλέπω ανθρώπους με χαρά στα πρόσωπα τους να ετοιμάζονται να εμβολιαστούν, ό,τι βλέπω μου θυμίζει Ευρώπη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτό το θαύμα.

Στην πράξη δείχνουμε ότι η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα που μπορεί να τα καταφέρει, εκεί που άλλοι δεν τα κατάφεραν τόσο καλά. Είναι πολύ σημαντικό και συμβολικό ότι βρίσκομαι εδώ σήμερα, την ημέρα που η χώρα ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο δόσεις – έχει εμβολιαστεί το 6,5% του πληθυσμού με μία δόση και το 3,5% και με τις δύο δόσεις. Έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα για 1.000 εμβολιαστικά κέντρα. Έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά χαμένων δόσεων στην Ευρώπη. Κι έχει την τελειότερη τεχνολογική πλατφόρμα για ραντεβού. Αυτές οι ιστορίες πρέπει να ειπωθούν, να είναι γνωστές. Συγχαρητήρια σε όλους. Έχουμε ακόμα δουλειά μπροστά μας, αλλά η αρχή είναι ενθαρρυντική, είναι εξαιρετική».

Συνάντηση του Νίκου Χαρδαλιά με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος