Σύλληψη 40χρονου για συμμετοχή στον ISIS

Ένας 40χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, σήμερα το απόγευμα.

Ο ίδιος είχε συλληφθεί την 7η Δεκεμβρίου 2021 από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων και είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί, το πρωί της Παρασκευής, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι πληροφορίες για τη δράση του προήλθαν από ξένες υπηρεσίες ασφαλείας, τις οποίες στη συνέχεια επεξεργάστηκαν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική, ενώ στο τελικό στάδιο της έρευνας ενεργοποιήθηκε το τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.

Ο 40χρονος δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τον 34χρονο Ιρακινό, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές Οκτωβρίου, επίσης για συμμετοχή στον ISIS. Και εκείνος άλλωστε, όπως και ο 40χρονος, σύχναζαν στα Πατήσια όπου έγινε και η σύλληψή τους. Αξιωματούχοι που είχαν χειριστεί την υπόθεση του 34χρονου ανέφεραν ότι λειτουργούσε δίκτυο διακίνησης παράτυπων μεταναστών, όπως και ο 40χρονος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος