ertnews.gr

Στο στόχαστρο της ΔΕΗ 100.000 κακοπληρωτές – Διαμαρτυρία στην Ηλεία: Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό (vid)

22/07 20:31
Στο στόχαστρο της ΔΕΗ 100.000 κακοπληρωτές – Διαμαρτυρία στην Ηλεία: Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό (vid)

Έως και 50 χιλιάδες είναι οι καταναλωτές που σύμφωνα με τη ΔΕΗ θα μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους αλλά δεν το πράττουν. Ανάμεσά τους ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών ή ξενοδόχοι σε κοσμοπολίτικα νησιά, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ρόδος. Οι οφειλές προς την επιχείρηση ξεπερνούν τα 2 δις και ήδη η ΔΕΗ έχει αρχίσει να δίνει εντολές για διακοπή του ρεύματος.

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να υπερβαίνουν τα 2 δις ευρώ και τους ανείσπρακτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος να αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια 100 χιλιάδες η ΔΕΗ έχει ήδη δώσει εντολή για διακοπή του ρεύματος σε 100.000 κακοπληρωτές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη, οι τελευταίοι θα μπορούσαν να πληρώσουν, καθώς δεν είναι αδύναμοι οικονομικά.
Στο Διδυμότειχο που είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας και στο Κιλκίς, οι ανείσπρακτες οφειλές των καταναλωτών ανέρχονται περίπου στο 30% των συνολικών καταναλωτών της περιοχής, ενώ στη Ρόδο είναι πάνω από το 78%. Τί πιστεύετε δηλαδή, ότι στη Ρόδο είναι φτωχότεροι από το Διδυμότειχο;

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου το 1,5 δισ. ευρώ οφείλουν στη ΔΕΗ οι καταναλωτές στη μέση και χαμηλή τάση (νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις). Εξ αυτών τα 300 εκατ. ευρώ αφορούν 440.000 πρώην πελάτες της ΔΕΗ, οι οποίοι έχουν μεταπηδήσει σε άλλους παρόχους ρεύματος για να γλιτώσουν την πληρωμή των οφειλών τους. Τα ποσά αυτά η ΔΕΗ τα διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού.
Υπάρχουν και οι καταναλωτές που έχουν αλλά δεν πληρώνουν, οι οποίοι εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 30.000 – 50.000 μεταξύ των οποίων και ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών, ξενοδόχοι σε κοσμοπολίτικα νησιά, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ρόδος.

Κρατώντας πανό με το σύνθημα “Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό” η Επιτροπή Αλληλεγγύης Νομού Ηλείας πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ Πύργου.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Δέσποινα Κακαλή – Γιώργος Μαρινόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version