Στο ΣτΕ η προσφυγή κατοίκων του βοτανικού κατά της ανέγερσης Ισλαμικού Τεμένους

Μάχη κατά της δημιουργίας του Ισλαμικού Τεμένους επι της Ιεράς Οδού έδωσαν σήμερα στο Συμβούλιο Επικρατείας (Δ΄ Τμήμα) 111 κάτοικοι του Βοτανικού που ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου ανέγερσης του.

Στο δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι είχε υποβάλλει και εκείνος προσφυγή, δεν εμφανίστηκε ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, κατά συνέπεια η αίτηση ακύρωσής του απορρίφθηκε.

Το κόστος ανέγερσης του τεμένους για το υπουργείο Ανάπτυξης είναι 946.000 ευρώ και θα κατασκευαστεί σε έκταση 17 στρεμμάτων. Σύμφωνα με την Πολιτεία η κατασκευή του τεμένους αποσκοπεί στην κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στην Αθήνα και την γύρω περιοχή.

Οι 111 κάτοικοι, προσέφυγαν στο ΣτΕ με την ιδιότητα των Χριστιανών Ορθοδόξων Ελλήνων Πολιτών, ενώ ανάλογη προσπάθειά τους στο ΣτΕ το 2013 είχε αποτύχει με το σκεπτικό ότι οι ρυθμίσεις του νομοθετικού πλαισίου για την κατασκευή του τεμένους δεν παραβιάζουν τις αρχές της ισότητας και της ελευθερίας εκδηλώσεως των θρησκευτικών πεποιθήσεων, αλλά αντίθετα, εξασφαλίζουν για τους μουσουλμάνους της Αττικής την συνταγματικά προβλεπόμενη ελευθερία εκδήλωσης των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ – Α ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος