ertnews.gr

Στις 13:00 ορκίζεται η υπηρεσιακή κυβέρνηση

22/07 20:31
Στις 13:00 ορκίζεται η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου (Α) ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου (4Α) σαν υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, προκειμένου να ηγηθεί υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015, στο Προεδρικό Μέγαρο. Η Κα Θάνου είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας, ενώ είναι η πρώτη γυναίκα που έγινε πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και η πρώτη πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου με μακρά συνδικαλιστική πορεία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ορκίζεται στη μια μετά το μεσημέρι η υπηρεσιακή κυβέρνηση, πρωθυπουργός της οποίας είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. Σε λίγη ώρα η επίσημη ανακοίνωση της σύνθεσης νέας κυβέρνησης.

Η Βασιλική Θάνου, πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας ορκίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Κατά την τελετή παράδοσης -παραλαβής τόνισε ότι “η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα, όπως το μεταναστευτικό”, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα έχει επαφές με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση ευρείας αποδοχής.

Σχετική είδηση: Η Βασιλική Θάνου πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version