ertnews.gr

Στην Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση του αναπ. υπ. Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου

07/03 20:15
Στην Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση του αναπ. υπ. Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου

Ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς (Α) και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (Δ) κατά την παρουσίαση Κοινής Δήλωσης Προθέσεων, μεταξύ των οικονομικών αρχών του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, στην αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στην Αθήνα, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016.

Στη Βουλή διαβιβάσθηκε από τις 3 Μαρτίου, η δικογραφία για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Την κατάθεση της δικογραφίας στην Βουλή, ανήγγειλε στην Ολομέλεια, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, σύμφωνα με το οποίο η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, καταγγέλλει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρέμβαση στο έργο της, με τη μορφή της απειλής, σχετικά με την υπόθεση που χειρίστηκε του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου την οποία την έβαλε στο αρχείο πριν από μερικές ημέρες, ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε: «Η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν, παίζει τα ρέστα της».

Την στήριξη του πρωθυπουργού έχει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με τις καταγγελίες της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Eπικρατείας Νίκου Παππά στα parapolitika.gr.

“Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι σαφές ότι έχει την απόλυτη στήριξη από όλους μας και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο κόσμος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του αν δει ποιος ακριβώς του επιτίθεται και με ποιον τρόπο», αναφέρει ο κ. Παππάς στη δήλωσή του.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασ. Αλεξανδρής, με σημερινή δήλωσή του επισημαίνει ότι «τα αναφερόμενα από την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, εγείρουν έντονο προβληματισμό και προκαλούν ανησυχία στους κόλπους του δικηγορικού σώματος και ευρύτερα της κοινωνίας». Ο κ. Αλεξανδρής σημειώνει ότι είναι αναγκαία η περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version