Στην Ιαπωνία για διήμερη επίσκεψη ο Νίκος Δένδιας

Επίσκεψη στην Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει από την Τρίτη 12 Απριλίου έως την Τετάρτη 13 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας, η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών έπεται των Πρώτων Διαβουλεύσεων των Νομικών Υπηρεσιών για θέματα Δικαίου της Θάλασσας (Δεκέμβριος 2021) και των Τέταρτων Πολιτικών Διαβουλεύσεων (Μάρτιος 2022) των υπουργείων Εξωτερικών των δύο κρατών.

Κατά την παραμονή του στο Τόκiο, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον Ιάπωνα ομόλογό του Χαγιάσι Γιοσιμάσα, στο πλαίσιο διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Οι δύο υπουργοί αναμένεται να πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο περίπου στις 07:40 ώρα Ελλάδας, μετά το πέρας των οποίων θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας.

Οι συζητήσεις μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και του Ιάπωνα ομόλογού του αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, στις σχέσεις ΕΕ-Ιαπωνίας, στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, και στις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Ινδο-Ειρηνικό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον, αναμένεται να καλύψουν και την κοινή προσήλωση των δύο χωρών στο Διεθνές Δίκαιο -συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας- και τον συντονισμό στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ενόψει και των υποψηφιοτήτων των δύο χωρών ως μη μόνιμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (2023-2024 για την Ιαπωνία και 2025-2026 για την Ελλάδα).

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης, στις 13 Απριλίου, συνάντηση με τον πρόεδρο (και πρώην υπουργό Εξωτερικών), Τάρο Κόνο και μέλη της Ιαπωνο-Ελληνικής Ομάδας Φιλίας του Κοινοβουλίου της Ιαπωνίας.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει, την ίδια ημέρα, τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ιαπωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος