ertnews.gr

Στην Αλεξανδρούπολη για την “Άσκηση Παρμενίων” Αλ. Τσίπρας και Παν. Καμμένος (vid)

22/07 20:31
Στην Αλεξανδρούπολη για την “Άσκηση Παρμενίων” Αλ. Τσίπρας και Παν. Καμμένος (vid)

Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης έφτασε στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός. Τον υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, και στη συνέχεια μετέβησαν στα Λάβαρα για να παρακολουθήσουν στο πεδίο βολής Ψηλός Στάλος την τελική φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015.
Ο Πάνος Καμμένος έχει προγραμματιστεί να επισκεφτεί στη συνέχεια στρατιωτικές μονάδες της περιοχής κι αμέσως μετά θα πάει στη Σαμοθράκη.

Αμέσως μετά το τέλος της άσκησης, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την ακρίβεια της αποστολής τους. Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο», ενώ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο με τον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία, αντιμετωπίζοντας τεράστια προσφυγικά ρεύματα. Ο πρωθυπουργός κάλεσε μάλιστα όλες τις χώρες -με αιχμή προς την Τουρκία- να μην εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για την ικανοποίηση άλλων συμφερόντων.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «κάθε βλήμα που χρησιμοποιήθηκε στην άσκηση έχει πληρωθεί με τον ιδρώτα και τον κόπο του ελληνικού λαού», συμπληρώνοντας ότι ο χώρος των ΕΔ υπήρξε χώρος σκανδάλων και διαφθοράς, αυτά τελείωσαν είπε.

“Όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Η κυβέρνηση προχωρά στον πλήρη εκσυγχρονισμό όλου του πλέγματος που διέπει τη λειτουργία των ΕΔ, από τα μισθολογικό έως τα εξοπλιστικά”, συνέχισε.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα των στελεχών», υπενθυμίζοντας στη συνέχεια ότι μία από τις πρώτες κινήσεις από τον Ιανουάριο ήδη, ήταν η χορήγηση των εκτός έδρας για τον Έβρο και τα νησιά, ενώ δεσμεύθηκε στην καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου.

«Λένε κάποιοι ότι εδώ στον Έβρο είμαστε στην πινέζα του χάρτη, αλλά αυτή η πινέζα είναι που κρατά τον χάρτη στη θέση του» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version