Στη Στοκχόλμη ο Ν. Δένδιας για την 28η Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ (video)

Στην υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ στη Στοκχόλμη συμμετέχει ο Νίκος Δένδιας. Η σύνοδος επισκιάζεται από την αντιπαράθεση της Δύσης με τη Μόσχας.

Όπως ανέφερε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Νίκος Μελέτης, «ο ΟΑΣΕ είναι ένα φόρουμ που συμμετέχουν 57 κράτη από τη βόρεια Αμερική, την Ευρώπη έως την Ασία και τη Ρωσία το οποίο δημιουργήθηκε στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου για συζήτηση και εκτόνωση των εντάσεων. Δυστυχώς όμως οι εντάσεις αυτές είναι εμφανείς σήμερα καθώς πριν από λίγη ώρα ο Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας στο βήμα της υπουργικής διάσκεψης κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εμποδίζουν την αποκλιμάκωση στην Ουκρανία ενώ ο Άντονι Μπλίνκεν απαντώντας εξέφρασε την ανησυχία των Αμερικανών για την κλιμάκωση που επιχειρεί η Ρωσία και ζήτησε την απόσυρση των πρόσθετων ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία».

Στην ομιλία του ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανησυχία της Ελλάδας για την κατάσταση στον Καύκασο αλλά και για την Ανατολική Μεσόγειο εκφράζοντας τη σταθερή θέση της χώρας μας για μια πολιτική σταθερότητας βασισμένη στο Δίκαιο της Θάλασσας και το Διεθνές Δίκαιο.

Στο περιθώριο υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ στη Στοκχόλμη ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι δύο υπουργοί πραγματοποίησαν συζήτηση κοινωνικού περιεχομένου, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο κ. Δένδιας είχε ακόμα επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν. Ακολουθούσαν συναντήσεις με τους ΥΠΕΞ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: ΕΡΤ, Αποστολή: Νίκος Μελέτης

Σχετικό Άρθρο: Μόλις 40 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση Λαβρόφ-Μπλίνκεν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος