Στη φυλακή τα μέλη σπείρας που διέπραττε κλοπές

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν, μετά τις απολογίες τους, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Αλβανών,  που  είχαν ρημάξει στις κλοπές κυρίως εμπορικά κέντρα όπως το Mall, το Μcarthurglen, το Factory Outlet, αλλά και μεγάλα καταστήματα όπως το Ζara ΗnM, το Πλαίσιο και τον Κωτσόβολο.

Πολυσέλιδη είναι η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων οι οποίοι κατάφεραν να αποκομίσουν-αν και άεργοι-  πάνω από 400.000 ευρώ.

Η έρευνα άρχισε έπειτα από πληροφορίες για την δράση των μελών της οργάνωσης, που έφτασαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, αρχές του έτους, με αποτέλεσμα στις 12 Ιανουαρίου να ξεκινήσει και η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών των δραστών, με συνολικά 8 άρσεις τηλεφωνικών συνδέσεων.

‘Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εκτός από τα κλεμμένα προϊόντα που έφταναν στην Αλβανία είτε με ιδιωτικά μισθωμένα λεωφορεία είτε με τα προγραμματισμένα δρομολόγια λεωφορείων, όπου μεταπωλούνταν, μέσω του καταστήματος λιανικού εμπορίου, ιδιοκτησίας του υπαρχηγού της οργάνωσης, κάποια προϊόντα τα έστελναν ακόμα και με ταξί στους υποψήφιους αγοραστές.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ

Ο 33χρονος φερόμενος Αρχηγός της οργάνωσης ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Olsi– ο οποίος λάμβανε αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης μεταξύ των οποίων και η αλλαγή δρομολογίων κατά την επιστροφή στο σπίτι του, ο 39χρονος φερόμενος υπαρχηγός χρησιμοποιούσε το  προσωνύμιο «Γιώργος», στις 16 Μαΐου του 2016 του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι όπως και στις 22 Οκτωβρίου του 2020, για ίδια αδικήματα.

Η 25χρονή ήταν γνωστή με το προσωνύμιο Arta– σύζυγος του φερόμενου Αρχηγού-  και η 33χρονη χρησιμοποιούσε  το προσωνύμιο  «ΜΑΡΙΑ»-σύντροφος του Υπαρχηγού.

Και οι δύο ήταν επιφορτισμένες με την ανεύρεση των υποψήφιων αγοραστών.

Μαζί με τους δύο άνδρες της συμμορίας που διέπρατταν τις κλοπές, ήταν και η 41χρονη με το προσωνύμιο «ΛΑΟΥΡΑ».

Η 41χρονή μάλιστα όταν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, πήγαν σπίτι της προκειμένου να την συλλάβουν, δεν άνοιγε την πόρτα στην προσπάθεια της να κρύψει κλοπιμαία ενώ άρχισε να πετάει χρήματα τα οποία είχε στην κατοχή της, από το μπαλκόνι στον κήπο.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας 23χρονος συνεργός τους που έχει ταυτοποιηθεί με το προσωνύμιο «ΕΜΙΛΙΟ», ο οποίος «στρατολογήθηκε» από τον φερόμενο υπαρχηγό, καθώς και ένα άκομα άγνωστο άτομο με το προσωνύμιο «ΣΑΪΜΙΡΙ» που ήταν το άτομο το οποίο μετέφερε στην Αλβανία τα κλεμμένα.

Δεκάδες είναι οι καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ των μελών της οργάνωσης, που αποδεικνύουν την δράση τους.

Σε άλλο διάλογο μεταξύ των δύο, γίνεται αναφορά στις κινήσεις τους σε γνωστό κατάστημα αλυσίδας.

Μία από τις πολλές συνομιλίες τους, δείχνει το πώς κανόνιζαν να αποφύγουν τον φύλακα σε κάποιο από τα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει.

Ο φερόμενος Υπαρχηγός έχει καταγεγραμμένες συνομιλίες και με τον «μικρό» της οργάνωσης – όπως τον αποκαλούσαν.

Όπως προκύπτει από την δικογραφία τα μέλη της οργάνωσης παρακολουθούσαν τους υπαλλήλους καταστημάτων που είχαν βάλει στο στόχαστρο τους, προκειμένου να γνωρίζουν ποιος υπάλληλος εργάζεται συγκεκριμένες ώρες και ποιος είναι ο ρόλος του στο κατάστημα. Αν δηλαδή είναι πωλητής ή σεκιούριτι.

Μάλιστα τους έβγαζαν ακόμα και φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Δεκάδες είναι και οι φωτογραφίες που έστελναν σε υποψήφιους αγοραστές με τα κλεμμένα προϊόντα- έστελναν ακόμα και βίντεο – , όπως μπλούζες, παιδικά ρούχα, tablet, σίδερο για ρούχα, ρολόγια, drone, κονσόλα Nintendo, ενώ χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία μιας ιδιόχειρης σημείωσης του φερόμενου Αρχηγού, η οποία αναφέρει πως:

Στο χρηματοκιβώτιο στο σπίτι υπάρχουν 40.000 ευρώ

Στην τράπεζα 33.000 ευρώ,

Στο σπίτι 1920 ευρώ.

Τα ποσά αυτά είναι καταμετρημένα κατά το έτος 2022 και τον μήνα Φεβρουάριο και καταφανώς η φύλαξη τους είναι στο πατρικό σπίτι του στην Αλβανία.

Ρεπορτάζ: Kάτια Νιάκαρη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος