Στη φυλακή ο Ιρακινός που κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 40χρονος Ιρακινός που απολογήθηκε για κατηγορίες που αφορούν συμμετοχή στην ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Ο κατηγορούμενος, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, το μεσημέρι πέρασε το κατώφλι της αρμόδιας ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για τα αδικήματα της συμμετοχής στην τρομοκρατικής οργάνωσης και για τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή. Μετά την απολογία του 40χρονου, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική στα Πατήσια, ανακρίτρια και εισαγγελέας, ομόφωνα, αποφάσισαν την προφυλάκιση του.

Ο Ιρακινός ήρθε στα χέρια των αρχών την περασμένη εβδομάδα σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατόπιν συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Πριν 20 ημέρες ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων και τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσίας.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος