ΣτΕ: Απόρριψη των προσφυγών κατά της ιδιωτικοποίησης ΟΛΠ-ΟΛΘ – Απεργούν οι εργαζόμενοι

Πράσινο φως στην ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ και ΟΛΘ άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, απορρίπτοντας σχετικές προσφυγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πάντως οι εργαζόμενοι σε όλα τα λιμάνια της χώρας απεργούν την Τρίτη και την Τετάρτη ενάντια στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των δύο μεγάλων λιμένων της χώρας.

Την Τετάρτη στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιήσουν παλλιμενική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή ενώ ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα πολιτικά κόμματα.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει κατά του ΤΑΙΠΕΔ οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Πειραιά και Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του Δημοσίου.

Όπως είναι γνωστό, το ΤΑΙΠΕΔ το 2014, έχει εγκρίνει τους όρους του διεθνούς διαγωνισμού για την απόκτηση του 74,1% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και του 74,2% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ και την εν συνεχεία σύναψη συμβάσεων πώλησης των μετοχών στους επενδυτές που θα επιλεγούν από τη διαδικασία των διαγωνισμών.

Οι δικαστές απέρριψαν τις προσφυγές ως εκπρόθεσμες, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να ζητηθεί η ακύρωση στο ΣτΕ της πρόσκλησης του ΤΑΙΠΕΔ για εκδήλωση ενδιαφέροντος προς απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, καθώς αυτή, «δεν έχει χαρακτήρα εκτελεστής διοικητικής πράξεως υποκειμένης στον ακυρωτικό έλεγχο του ΣτΕ» και ως εκ τούτου αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια.

Πηγή ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος