Στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Σειρά επαφών θα έχει σήμερα στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ, καθώς και με αρχηγούς των κυριότερων κομμάτων της χώρας. Η επίσκεψη του κ. Ν. Κοτζιά εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας του σε πρωτεύουσες χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας) και μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Στη συνέχεια, ο κ.Κοτζιάς θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιο για ευρωπαϊκά ζητήματα, Φατμίρ Μπεσίμι, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, και τον Πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Μετά το πέρας των συναντήσεων αυτών, ο κ.Κοτζιάς θα συναντηθεί, στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, με τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA), Μεντούχ Θάτσι, με τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι και στο τέλος με τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική τη συνάντηση που θα έχει σήμερα στα Σκόπια με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ο κ.Πόποσκι ανέφερε ότι τα βασικά θέματα της συνάντησης με τον κ.Κοτζιά θα είναι το ζήτημα της ονομασίας, τα προταθέντα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και η προώθηση των διμερών σχέσεων σε πολλούς τομείς.

Ο κ. Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του στα Σκόπια, θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη απ΄όπου θα αναχωρήσει αεροπορικώς για το Βελιγράδι. Μετά τη σερβική πρωτεύουσα, ο κ. Κοτζιάς θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα.

Σε δεύτερη φάση, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας προγραμματίζει επισκέψεις και στο Σεράγεβο, την Πρίστινα και τα Τίρανα.

Πηγή: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος