Στ. Θεοδωράκης στη Deutsche Welle: Απέτυχε η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση

Την ελπίδα «να μην συμπεριφέρονται κάποιοι είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη, ως τζογαδόροι», εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στη Deutsche Welle. Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέκρινε την κυβέρνηση πως απέτυχε στη διαπραγματευτική τακτική της και πρόσθεσε ότι η συμφωνία έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, μέχρι το τέλος Μαρτίου. «Όμως, ακόμη και μία κακή συμφωνία είναι καλύτερη από την απουσία συμφωνίας αυτήν τη στιγμή», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι σταθερή θέση του «είναι να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια».

Όμως, υποστήριξε πως «αν ο Αλ. Τσίπρας αδυνατεί να δώσει μία λύση, αν εξαρτάται πάρα πολύ η καθημερινή του κυβερνητική πρακτική από κάποιες παράταιρες συνιστώσες, οι οποίες τον τραβούν πότε προς την ακροδεξιά, πότε προς την ακροαριστερά, τότε να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να προσφύγει στις εκλογές».

Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι οι 17 βουλευτές του Ποταμιού θα ψηφίσουν τη συμφωνία, καθώς μία κακή συμφωνία είναι καλύτερη από την απουσία συμφωνίας και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να κόψουμε τις πρόωρες συντάξεις σε αυτήν τη χώρα και θα πρέπει μέχρι να ορθοποδήσει η χώρα να υπάρχει ανώτατη σύνταξη. Δεν μπορεί να υπάρχουν συντάξεις 3.000 ευρώ και να συζητάμε για να κόψουμε τις συντάξεις των 400 ευρώ. Εμείς είπαμε να μην πειράξουμε τις κατώτατες συντάξεις, αλλά να βάλουμε ένα όριο στις ανώτερες συντάξεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος