SOS εκπέμπουν χιλιάδες υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (vid)

Ογδόντα εννέα μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κλείνουν την ημέρα στη χώρα μας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή ενημέρωση ΕΡΤ 6-8 με τους Νίκο Αγγελίδη και Βασιλική Χαϊνά, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Κουράσης.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά και τα ποσά που χρωστούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπου για μεν το δημόσιο σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ τα χρέη ανέρχονται στα 82 δισ. και με τις προσαυξήσεις πλησιάζουν τα 120 δισ. για δε τα ασφαλιστικά στα 14 δισ..
Όσον αφορά στα χρέη των μικρομεσαίων προς τις τράπεζες ανέρχονται στα 100 δισ.
 
Την ίδια ώρα, η Συνομοσπονδία κάνει έκκληση ώστε να δημιουργηθεί ένας ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός συνδεδεμένος με POS ( μηχάνημα χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στο κατάστημα), ενώ παράλληλα ζητά να μειωθεί η προμήθεια των τραπεζών για χρήση καρτών και να εναρμονιστεί με τον κανονισμό της Ε.Ε 2015/751, όπου η διατραπεζική προμήθεια κυμαίνεται στο 0,2 % για τις χρεωστικές κάρτες και στο 0,3% για τις πιστωτικές.
Όσον αφορά στη γενικευμένη χρήση καρτών που προωθεί η Κυβέρνηση ο κ. Κουράσης επισήμανε την ανάγκη μιας περιόδου προσαρμογής.
Πηγή: Ενημέρωση ΕΡΤ (6-8)
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος