Σε πολιτικό επίπεδο η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή των υπουργών Γιάνη Βαρουφάκη, Γιάννη Δραγασάκη, Γιώργο Σταθάκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Νίκο Παππά και Ευκλείδη Τσακαλώτο. Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στην ΕΕ, μετά και τις συναντήσεις του πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο, επισημαίνοντας ότι η αποχώρηση του ΔΝΤ δεν είναι τίποτα άλλο παρά πίεση προς όλες τις πλευρές και κυρίως προς το Βερολίνο για να εξασφαλίσει τα χρήματά του.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει ενιαία προαπαιτούμενα και η οποία συμπυκνώνεται σε χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, καμία νέα περικοπή μισθού και συντάξεων, αναδιάρθρωση χρέους και ισχυρό πρόγραμμα επενδύσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση μετά τις επαφές με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ και άλλους Ευρωπαίους είναι έτοιμη όπως έχει συμφωνηθεί να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις για να πραγματοποιηθεί σύντομα η συμφωνία και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση πάνω στα εναπομείναντα θέματα όπως, το δημοσιονομικό κενό και η βιωσιμότητα του χρέους.
Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, σε σχέση με τις αιτιάσεις του ΔΝΤ ότι ο μέσος όρος σύνταξης στην Ελλάδα για τους άνδρες είναι 63 και γυναίκες 59. Στη Γερμανία είναι για τους άνδρες 63 και τις γυναίκες 62.

ΠΗΓΕΣ: Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος