Σειρά άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και οικονομική στήριξη των νησιών

Σοκ και δέος προκαλεί διεθνώς η εικόνα του άψυχου βρέφους στα τουρκικά παράλια, με τους ισχυρούς της γης να παραμένουν ουσιαστικά αμέτοχοι στο δράμα εκατομμυρίων προσφύγων.
Στην Αθήνα, τα μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση του προσφυγικού, παρουσιάζουν στη 1 το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου οι συναρμόδιοι υπουργοί, ενώ χθες Τετάρτη, σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη αποφασίστηκε  η λήψη σειρά μέτρων που αφορούν τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.

Μεταξύ αυτών είναι η δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών,  η βελτίωση των συνθηκών στις υποδομές υποδοχής και περίθαλψης και η επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας, που καταφεύγουν στη χώρα μας.

Εξάλλου, με την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου συναντώνται στις 4.30 το απόγευμα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, οι οποίοι αναμένονται σήμερα στη χώρα μας.

Οι δύο Επίτροποι αναμένεται να επισκεφθούν στο λιμάνι του Πειραιά τις εγκαταστάσεις της Frontex.

Εν τω μεταξύ, στη διάσωση 751 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, σε 19 περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα περιστατικά αυτά, έλαβαν χώρα στα νησιά Λέσβου, Σάμου, Αγαθονησίου, Καλύμνου, Κω και Σύμης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος