Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα – Συγκεντρώσεις κατά των μνημονίων σε πολλές πόλεις της χώρας

Ηρεμία επικρατεί αυτήν τη στιγμή στην πλατεία Συντάγματος, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της Αστυνομίας. Στις φλόγες τυλίχθηκε βαν τηλεοπτικού σταθμού, που βρισκόταν μπροστά από τον Εθνικό Κήπο και ένα αυτοκίνητο στο Σύνταγμα, ενώ τζαμαρίες καταστημάτων και ΑΤΜ υπέστησαν ζημιές. Η Αστυνομία προχώρησε σε 40 προσαγωγές ατόμων.

Αυτήν την ώρα το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών έχει διαλυθεί. Επεισόδια έγιναν στο ύψος της συμβολής της Λεωφόρου Αμαλίας με την οδό Πανεπιστημίου.

Διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας

Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που ζήτησαν οι Θεσμοί.

Στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ ανταποκρίθηκαν και άλλες συνδικαλιστικές και αριστερές οργανώσεις, όπως η ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.

Πορεία με κεντρικό σύνθημα “Όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο – με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού, άλλος δρόμος δεν υπάρχει” πραγματοποίησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με μια αρκετά μαζική παρουσία και παλμό, σπουδαστές και οργανώσεις από διάφορες συνοικίες της Αττικής, εκπαιδευτικοί και εργατικά σωματεία πολλών κλάδων με τα πανό τους

Προσαγωγές τεσσάρων ατόμων κοντά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων, που βρίσκονταν πολύ κοντά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Πλατεία Κουμουνδούρου, προχώρησε απόψε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά κρατούσαν πανό, το οποίο σκόπευαν να αναρτήσουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος