Σε πλήρη λειτουργία ξανά o e-ΕΦΚΑ: Εκσυγχρονίστηκαν καίριες υποδομές

Το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, καθώς και των Πληροφοριακών Συστημάτων τόσο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και των λοιπών υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, που υποστηρίζονται από τα συστήματα του Φορέα, είναι σε λειτουργία έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση της μετάπτωσης των εφαρμογών του στις υποδομές κυβερνητικού νέφους (G-Cloud) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με την εν λόγω δράση, εκσυγχρονίστηκαν καίριες υποδομές του e-ΕΦΚΑ και σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις στις ηλεκτρονικές του υπηρεσίες. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της μετάπτωσης ενισχύθηκε σημαντικά η ταχύτητα απόκρισης των συστημάτων, η επεκτασιμότητα, βελτιώθηκαν οι προδιαγραφές ασφαλείας τους και μειώθηκε αισθητά το κόστος λειτουργίας. Έγινε, έτσι, το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για τη συνολική μετάπτωση των εφαρμογών του Φορέα στις υποδομές του κυβερνητικού νέφους (G-Cloud).

Το έργο της μετάπτωσης υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρου Βαρβέρη και του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου. Τέλος, αποκαταστάθηκε πλήρως και η συνεχής εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων από τον ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης 1555.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος