Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη είναι τα συλλαλητήρια και οι πορείες στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό κέντρο της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους από το ΠΑΜΕ και στην Καμάρα από εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις.

Νωρίτερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν στην εμπορική πύλη της ΔΕΘ συνδικαλιστές αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, οι οποίοι άνοιξαν πανό, χωρίς ωστόσο να εμποδίσουν την είσοδο στο κοινό στην 80η Διεθνή Έκθεση.

Απαιτείται μια διαφορετική πολιτική και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να συννενοηθούν, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος συμμετέχει στο συλλαλητήριο των συνδικάτων,που πραγματοιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενόψει της 80ης ΔΕΘ.Ο κ. Παναγόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η Ελλάδα,οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, βρίσκονται για έκτο συνεχόμενο χρόνο παγιδευμένοι στην ύφεση και την ανεργία, που δημιούργησαν οι πολιτικές των μνημονίων. Ακόμα και αυτοί που μας έταξαν ότι θα μας βγάλουν από το μνημόνιο, μας οδήγησαν με τις παλινωδίες σ΄ένα τρίτο, εξίσου οδυνηρό μνημόνιο που θα φέρει και νέα ανεργία. Έχουν τελειώσει όλες οι αυταπάτες. Απαιτείται μια διαφορετική πολιτική και πάνω απ΄όλα απαιτείται οι πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου να σταματήσουν να διχάζουν τους Έλληνες. Να συννενοηθούν. Να ασκήσουν μια πολιτική που θα αποκαθιστά τις αδικίες των μνημονίων”.

Το ΚΚΕ δεν υποστείλει τον αγώνα για κατάργηση των μνημονίων, αποδέσμευση από τις “λυκοσυμμαχίες” και την ολοσχερή διαγραφή του χρέους, δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος συμμετέχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ.

ΠΗΓΗ: Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος