ertnews.gr

Σε Αθήνα και Λέσβο ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Υγεία Β. Αντριουκαΐτις

22/07 20:31
Σε Αθήνα και Λέσβο ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Υγεία Β. Αντριουκαΐτις

Πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν με φουσκωτή βάρκα στην Σκάλα Συκαμνιάς της Λέσβου, που είναι καλυμμένη από σωσίβια, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015. Περισσότερες από 7.000 μετανάστες και πρόσφυγες ήταν εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, σήμερα το πρωί, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αφού λόγω της απεργίας της ΠΝΟ δεν πραγματοποιείται από τα χαράματα χθες Δευτέρα κανένα δρομολόγιο, τακτικό ή έκτακτο, προς τον Πειραιά ή την Καβάλα. Σήμερα, με την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα στη βόρεια Λέσβο, περνάν κατά πολλές εκατοντάδες άνθρωποι από τα απέναντι παράλια. Η αυξημένη αυτή ροή δείχνει ότι πιθανά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στη Λέσβο μεταναστών και προσφύγων θα φτάσει τα δυσθεώρητα ύψη των αρχών του περασμένου Σεπτεμβρίου. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιτένις Αντριουκαΐτις (Vytenis Andriukaitis), αρμόδιος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, όπου είχε συναντήσεις με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου και Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Αργότερα θα μεταβεί στη Λέσβο.

Πριν αναχωρήσει από την Αθήνα, ο κ. Αντριουκαΐτις θα επισκεφθεί το Ανοιχτό Πολυιατρείο και τον Ξενώνα Ευάλωτων Αιτούντων Άσυλο, τα οποία διαχειρίζεται η ΜΚΟ “Γιατροί του Κόσμου”.

Ο κ. Αντριουκαΐτις θα μεταβεί στη συνέχεια στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθεί το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), το χώρο άφιξης προσφύγων στη Σκάλα Συκαμιάς καθώς και το προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης (“hotspot”), την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και την Υπηρεσία Ασύλου στη Μόρια.

Την Παρασκευή στις 10 το πρωί, ο κ. Αντριουκαΐτις θα εκφωνήσει ομιλία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και συγκεκριμένα στα μέλη των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου.
Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version