Προβληματίζει τους επιστήμονες η συνύπαρξη γρίπης και κορονοϊού- Οι τρόποι αντιμετώπισης και τα εμβόλια (video)

Array

Προβληματισμός υπάρχει μεταξύ των ειδικών για την συνύπαρξη γρίπης και κορονοϊού που ενδέχεται να οδηγήσουν σε διπλό μέτωπο το σύστημα Υγείας.

Για την προετοιμασία της επιστημονικής κοινότητας αλλά και για τους λόγους που εμφανίστηκε η συνύπαρξη γρίπης και κορονοϊού μίλησε στην ΕΡΤ  ο καθηγητής, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος.

Η έξαρση της γρίπης με πενταπλάσια κρούσματα απ’ ότι συνήθως αυτή την εποχή, εν πολλοίς  οφείλεται και στο γεγονός  ότι για δύο χρόνια με τη χρήση της μάσκας και όλα τα μέτρα που υπήρχαν  δεν έγινε η ανοσοποίηση του πληθυσμού που υπήρξε στο παρελθόν. Αποτέλεσμα είναι να είμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό της γρίπης.

Παράλληλα  δεν  είχαμε την  έξαρση  του φαινομένου όπως σήμερα καθώς ξεκίνησε νωρίτερα από το νότιο ημισφαίριο και τώρα το φαινόμενο  δημιουργεί ιολογική φόρτιση και χτυπά το καμπανάκι για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο κύμα γρίπης και ίσως μεγαλύτερο  Επομένως χρειάζεται παρατήρηση, παρακολούθηση και προσοχή ούτως ώστε να το αντιμετωπίσουμε  αν χρειαστεί και νωρίτερα χρήση των εμβολίων, τα οποία έρχονται και θα είναι επικαιροποιημένα.

Η συνύπαρξη των δύο ιών στοχεύει κατευθείαν στο αναπνευστικό, σημείωσε ο κ Γώγος. Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε συνανθρώπους μας αλλά και φορτία στα νοσοκομεία.

Η χρήση τον self-test για τον Covid-19 είναι καθοριστικής σημασίας για να ξεχωρίσουμε  αν πάσχουμε από γρίπη ή  κορονοϊό  και να αντιμετωπίσουμε προσανατολισμένα το νόσημα . Σε κάθε περίπτωση όμως καλή είναι η απομόνωση γιατί και η γρίπη είναι μεταδιδόμενη με περίπου τον ίδιο τρόπο όπως και ο Covid. Tα συμπτώματα είναι πολύ παρόμοια  γιατί και τα δύο νοσήματα προσβάλλουν το ανώτερο αναπνευστικό  και η γρίπη προκαλεί  και αυτή πνευμονίες ιδίως σε πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα. Οι τελευταίοι έτσι και αλλιώς είναι πιο ευάλωτοι και χρειάζεται προσοχή.

Σε περίπτωση νόσησης συνιστάται απομόνωση και χρήση της μάσκας. Υπάρχει βεβαίως διάγνωση και για την γρίπη αλλά γίνεται σε νοσοκομειακό περιβάλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος