Τηλεκπαίδευση έως 29/3 στα σχολεία, 8 νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Σε πρόσθετα μέτρα και παράταση των ήδη υφιστάμενων, προχώρησε η κυβέρνηση μετά την εισήγηση των επιστημόνων, προκειμένου να αναχαιτιστεί το 3ο κύμα της πανδημίας, που βρίσκεται σε έξαρση σε όλη τη χώρα.

Η σταθερά αυξανόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση οδήγησε στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία της χώρας έως τις 29 Μαρτίου, στην παράταση του αυστηρού lock-down και την ερχόμενη εβδομάδα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και τις άλλες 18 περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, και την ένταξη στην ίδια κατηγορία άλλων 8 περιοχών. Ειδικότερα, στο βαθύ κόκκινο πέρασαν από σήμερα Χαλκιδική, Ευρυτανία, Λέσβος, Ιωάννινα, Μέτσοβο, Κατερίνη, Χανιά και Σκιάθος. Για την Καθαρά Δευτέρα δεν θα υπάρχει καμία εξαίρεση, δηλαδή δεν επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις και το πέταγμα του χαρταετού θα γίνει κοντά στις οικίες.

Με δραματικούς τόνους περιέγραψαν οι επιστήμονες την κατάσταση και την έντονη πίεση στο σύστημα υγείας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση. Επισήμαναν ότι υπάρχουν 20.000 ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα, καθημερινά έχουμε πλέον 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι διασωληνωμένοι εκτινάχθηκαν στους 521, ενώ η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ στην Αττική έφτασε στο 92%. Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 2.405 νέα κρούσματα και είχαμε ακόμη 49 θανάτους.

Εξάλλου, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση που να το σχετίζει με τα θρομβο-εμβολικά επεισόδια που αναφέρθηκαν διεθνώς.

Εν τω μεταξύ, νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα εντοπίστηκε χθες το βράδυ να λειτουργεί με μουσική και θαμώνες. Συνελήφθησαν οι δύο που φέρονται ως ιδιοκτήτες και επιβλήθηκαν δεκάδες πρόστιμα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετικά Άρθρα: Κι άλλες περιοχές σε “βαθύ κόκκινο” – Τι θα ισχύει για σχολεία και Κ. Δευτέρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος