Προσφυγή στο ΣτΕ για τον μη κατά προτεραιότητα εμβολιασμό συλλειτουργών της Δικαιοσύνης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε δικηγόρος, ζητώντας να ανασταλεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του κράτους να συμπεριλάβουν τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης στο σύστημα για τον κατά προτεραιοποίηση εμβολιασμό τους κατά της Covid-19.

Ο δικηγόρος Αντώνιος Ξενάκης κατέθεσε στο ΣτΕ αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, αναστολής και ακύρωσης της παράλειψης να συμπεριληφθούν οι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης (δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι) «στην κατηγορία 8β του προσωπικού υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας», ώστε να ενταχθούν στο σύστημα των κατά προτεραιοποίηση εμβολιαζόμενων κατά της Covid-19.

Στην αίτησή του, η οποία είναι η πρώτη για το θέμα, ο εν λόγω δικηγόρος υποστηρίζει ότι η επίμαχη εξαίρεση είναι αντίθετη στα άρθρα 20, 25, 26 και 78 του Συντάγματος, στα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στον Κώδικα Δικηγόρων, γιατί «αν δεν απονέμεται Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει κράτος δικαίου» και προσθέτει ότι ο εμβολιασμός των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης είναι υπέρτερο αγαθό από την κατά σειρά ηλικίας προτεραιότητα εμβολιασμού των πολιτών.

Ακόμη, ο κ. Ξενάκης αναφέρει ότι ο αριθμός των καθημερινών εμβολιασμών ανέρχεται στα 55.000 έως 60.000 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης μπορεί να εμβολιαστεί μέσα σε δύο με τρεις ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος