Υπόθεση Novartis: Παρατείνεται το καθεστώς ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων

Παρατείνεται το καθεστώς ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis αλλά και στην ανάκριση για τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγελόπουλου, με διάταξη που εξέδωσε η Οικονομική Εισαγγελία, αποφασίζοντας ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι οι οποίοι προβλέπονται από το νόμο για την άρση της εν λόγω ιδιότητας τους.

Η Οικονομική Εισαγγελία, ως η μόνη αρμόδια να αποφασίσει, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 2928/2001 προχώρησε στην έκδοση της διάταξης για να παραμείνουν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων η «Αικατερίνη Κελέση» και ο «Μάξιμος Σαράφης» για άλλα δύο χρόνια, «κατόπιν ελέγχου της συνδρομής των νομίμων και ουσιαστικών προϋποθέσεων και αιτιολογημένου αιτήματος της ΥΜΕ (Υπηρεσίας Προστασίας Μαρτύρων προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις διαδικασίες «υπαγωγής στο πρόγραμμα προστασίας».

Η ανάκριση πάντως για το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στον Άρειο Πάγο, βαίνει στην τελική ευθεία καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποβληθεί κατάλογος μαρτύρων υπεράσπισης, προτού κληθούν σε απολογία ο κατηγορούμενος πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και τα τυχόν άλλα πρόσωπα που προκύψουν ως εμπλεκόμενα.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος