Σύγκρουση κορυφής για τις εφιαλτικές πυρκαγιές και τη φονική φωτιά στο Μάτι

Με προσωπικές επιθέσεις και αναζήτηση πολιτικών ευθυνών, αλλά και με αλληλοκατηγορίες για τη διαχείριση των πυρκαγιών τόσο στο παρόν, όσο και στο παρελθόν, το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε υποκρισία στον Πρωθυπουργό, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγόρησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα για επικοινωνιακό σόου λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Η δημόσια συγγνώμη μου ήταν μια προσωπική, ηθική στάση αλλά πάνω από όλα μια πολιτική πράξη, ένα σύνθημα για δράση, να διδαχτούμε από μια δυσάρεστη εμπειρία και να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι”, είπε ο πρωθυπουργός.

Υποκριτική η συγγνώμη, υποκριτική και η δήλωσή σας ότι κατανοείτε το θυμό και την αγανάκτηση. Οι ευθύνες έχουν έναν αποκλειστικό ιδιοκτήτη, είστε εσείς κ. Μητσοτάκη”, τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Η κόντρα συνεχίστηκε με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για αποτυχία του επιτελικού κράτους και να καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν «υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης στην Εύβοια». Αυτή ήταν η φράση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας που πυροδότησε πολιτική αντιπαράθεση με τον Φάνη Σπανό να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για διαστρέβλωση.

Σφοδρή ήταν η επίθεση και των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

“Οι πυρκαγιές δε σβήνονται με επικοινωνιακά σόου. Η προσχηματική σας συγγνώμη δεν πείθει. Επιμένουμε ότι οι ευθύνες πρέπει να αναληφθούν με την απομάκρυνση των υπουργών”, ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

“Η ΝΔ έχει τη μεγάλη ευθύνη, αλλά όσοι κυβερνήσατε είστε στο κάδρο. Διαχρονικά εγκληματήσατε”, είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Μας είπατε ότι φταίει κλιματική αλλαγή, ο καύσωνας. Ότι τα φτιάξατε όλα καλά. Τότε γιατί κάηκε η Ελλάδα;“, σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Φυσική αναδάσωση, αυτοϊαση δασών, έργα εναντίον της διάβρωσης με κορμοδέματα, όχι φαραωνικά πρότζεκτς. Καμία αναδάσωση τουλάχιστον για 2 χρόνια”, τόνισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι με τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους διχάζει την κοινωνία αντέκρουσε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος