Βουλή: Αυστηρότερες ποινές για παιδόφιλους και γυναικοκτόνους – Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα (video)

Κατατέθηκε στη Βουλή ύστερα από δημόσια διαβούλευση, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά σε τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

O υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στην βουλή επι του νομοσχέδιου και απαντώντας στην έντονη κριτική της αντιπολίτευσης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν νομοθετεί τις νέες τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα με βάση την συγκυρία και την ψυχολογία της στιγμής αλλά ισορροπεί μεταξύ της επιστημονικής άποψης και του κοινού περί δίκαιου αίσθημα με στόχο την ασφάλεια των πολιτών.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της κατηγόρησε την κυβέρνηση για ποινικό λαϊκισμό και ότι έχει καταντήσει τον ποινικό κώδικα περιοδική έκδοση καθώς μέσα σε 2 χρόνια έχει κάνει 3 τροποποιήσεις.

Ο Κ. Τσιάρας προανήγγειλε   τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιστημονικής επιτροπής που θα μελετήσει και θα προτείνει τροποποιήσεις στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία, και ιδιαίτερα για τις «γυναικοκτονίες».

«Το θέμα των γυναικοκτονιών, ένας όρος που και εγώ έχω χρησιμοποιήσει, είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα και μας προβληματίζει ιδιαίτερα η συχνότητά του. Είναι ένα ζήτημα που θέλει ολιστική αντιμετώπιση και όχι μόνο από τον Ποινικό Κώδικα, είπε ο υπουργός.

Ρεπορτάζ: Λαμπρός Παναγιώτου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος