ertnews.gr

Βέβαιος για τη συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας στη Wall Street Journal – Οι αντιδράσεις

28/09 22:39
Βέβαιος για τη συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας στη Wall Street Journal – Οι αντιδράσεις

Αποφασισμένος να ολοκληρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος πως η συμφωνία θα κυρωθεί από τη βουλή και πως η κυβέρνησή του θα επιβιώσει, έστω κι αν άρει την εμπιστοσύνη του ο Πάνος Καμμένος, μια δήλωση που τροφοδότησε τη συζήτηση για κοινοβουλευτικές συμμαχίες.

Aποφασισμένος να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, στο Ελληνικό Κοινoβούλιο, εφόσον η γειτονική χώρα, ολοκληρώσει τις συμφωνημένες διαδικασίες, δηλώνει ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στη Wall Street Journal: “Δεν θα παίξω παιχνίδια. Η Συμφωνία θα επικυρωθεί στην ελληνική Βουλή μετά το τέλος της διαδικασίας”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επιμένει στην ολοκλήρωση της τετραετίας. «Ο στόχος μου είναι να πάω μέχρι τέλους», «αυτό είναι ένα σημάδι σταθερότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά. “Πιστεύω ότι η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω αν ο συνασπισμός θα επιβιώσει, όμως αυτό είναι κάτι που ο κυβερνητικός εταίρος μου θα αποφασίσει”.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Μαρία Σπυράκη (ΝΔ): “Είπε ακόμη και αυτό ο κ. Τσίπρας. Ότι θα συνεχίσει να κυβερνά και χωρίς να έχει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της βουλής. Τον καλούμε να αντιληφθεί ότι η χώρα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μια περίοδο οικονομικής και πολιτικής αστάθειας. Σε μια Δημοκρατία τον τελικό λόγο τον έχουν οι πολίτες”.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης είπε στσ Παραπολιτικά FM: “Χθες ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε το σχέδιο της ΝΔ και των μεγαλοσυμφερόντων που τη στηρίζουν, ζητώντας από τον Πάνο Καμμένο να ρίξει τώρα την κυβέρνηση Τσίπρα. Θα αποτύχει και πάλι”.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγή, Παύλος Χρηστίδης είπε στο Θέμα FM: “Βγαίνει ο κ., Τσίπρας και λέει δεν με νοιάζει ο κ. Καμμένος. Πώς στέκεται αυτή η κυβέρνηση;

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης είπε στην ΕΡΤ1: “Δεν ρίχνουμε, στηρίζουμε την κυβέρνηση…ΚΑΤ Όταν έρθει η ώρα… Δεν θα επιτρέψουμε να έρθει προς ψήφιση.. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη ακριβώς πριν έρθει στη Βουλή η συμφωνία…”

Ο Βασίλης Λεβέντης είπε στον Real FM:  “Πρέπει η επόμενη Βουλή να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και να παραπέμψει σε δίκη τους κ. Τσίπρα και Κοτζιά…”

Από το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτάς είπε στην ΕΡΤ1: “Αλλο στηρίζουμε τη συμφωνία, άλλο στηρίζουμε τη κυβέρνηση…”

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είπε στο NEWS 24/7: “Ακόμη και αν φύγουν οι ΑΝΕΛ η δεδηλωμένη δεν χάνεται μέχρις ότου υπερψηφιστεί μια πρόταση δυσπιστίας. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό θα γίνει. Θα χαρώ να καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ για να δούμε πού στέκεται ο καθένας. Θέλω να δω πώς, βουλευτές που είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών θα υπερψηφίσουν μια πρόταση μομφής γιατί ο κ. Μητσοτάκης για να μην είναι τζάμπα μάγκας πρέπει να την καταθέσει πριν .

Το ΚΚΕ, βάζει στο στόχαστρό της κριτικής του, την αναφορά στη συνέντευξή του πρωθυπουργού, για τις ΗΠΑ, ως καλύτερου στρατηγικού συμμάχου της χώρας μας, στην περιοχή: “Όλα αυτά αποτελούν μια ακόμη απόδειξη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην προώθηση των – επικίνδυνων για τους λαούς – αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, για χάρη του κεφαλαίου, που επιδιώκει αναβάθμιση κερδών και ρόλου στην ευρύτερη περιοχή”.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version