Β. Κικίλιας: Ο τουρισμός πεδίο συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας παρά τις δυσκολίες (video)

Στη Σμύρνη ξεκίνησε την Τετάρτη το 9ο Φόρουμ Τουρισμού Τουρκίας – Ελάδας και η 4η Κοινή Επιτροπή Τουρισμού σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είχε το πρωί μια πρώτη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεχμέτ Νούρι Ερσόι την Τετάρτη.

Ο Μ. Νούρι Ερσόι παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της ελληνικής αντιπροσωπείας. Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι επειδή πάει πολύ καλά ο τουρισμός και στις δύο χώρες, υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες συνεργασίας και πως θα αυξηθούν οι ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και τα τουρκικά παράλια. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι πρόκειται να αυξηθούν οι πτήσεις της εταιρείας Pegasus από και προς τα ελληνικά νησιά και θα ξεκινήσουν αεροπορικά δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη Σμύρνη και πως πέρασαν 10 χρόνια από τότε που οι υπουργοί Τουρισμού Ελλάδας και Τουρκίας είχαν ξανασυναντηθεί. Υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για συνεργασία. Το ξέρουμε, είπε, ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ευαίσθητοι, ωστόσο θεωρούμε ότι ο τομέας του Τουρισμού είναι ένας προνομιακός τομέας, ο οποίος μπορεί να αποφέρει αμοιβαία οφέλη στις δύο χώρες.

«Είναι ένας τομέας αυτός, των μεταφορών, των αεροπορικών εταιρειών και διασυνδέσεων, της ακτοπλοΐας και των διασυνδέσεων, του τουριστικού προϊόντος, των πακέτων τα οποία υπογράφονται, των δυνατοτήτων προσέλκυσης ποιοτικών επισκεπτών και τουριστών στη χώρα μας και στη δική σας που έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον και σίγουρα είναι ένα κομμάτι σύγκλισης και ένα κομμάτι συνεργασίας και ένα κομμάτι πρόσφορο για την επιδιωκόμενη από την πλευρά μας βελτίωση και ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος