Υπουργικό συμβούλιο: Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου μέχρι τον Φεβρουάριο

Στο υπουργικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έγινε μια συνοπτική παρουσίαση της αποτίμησης εξέλιξης του κυβερνητικού έργου μέχρι τον Φεβρουάριο καθώς και του προγραμματισμού για τον Μάρτιο.

Η παρουσίαση περιλάμβανε στοιχεία για την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών «Ελευθερία», με απεικόνιση των βασικών μεγεθών τόσο για τη συνολική πορεία του εμβολιασμού όσο και για την πορεία ανά ημέρα καθώς και σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται, έχουν συνολικά πραγματοποιηθεί 758.480 εμβολιασμοί, που αντιστοιχεί σε ποσοστό κάλυψης 7,22% του πληθυσμού. Ο μέσος όρος εμβολιασμών ανά ημέρα είναι 25.004, τα προγραμματισμένα ραντεβού ανέρχονται σε 1.486.661 και το ποσοστό επιτυχίας τους κυμαίνεται σε ποσοστό 96%.

Στο σημείο αυτό, αναφέρονται μεταξύ άλλων ως σημαντικές εξελίξεις, η εκκίνηση λειτουργίας των δύο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα (Μαρούσι) και Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ) καθώς και το γεγονός ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στο τοπ 20 χωρών όσον αφορά στο ποσοστό εμβολιασμού πληθυσμού με τουλάχιστον μία χορηγηθείσα δόση (19η στο vaccine tracker Bloomberg στις 24-2). Αναφορά γίνεται στη σχεδόν πλήρη αξιοποίηση μη χορηγηθεισών δόσεων λόγω ματαιώσεων ραντεβού και στη δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης εμβολιασμού κατά covid-19.

Στη συνέχεια παρατίθενται στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται στην 43η θέση στην Ευρώπη σε σύνολο 46 χωρών όσον αφορά τα νέα κρούσματα Covid-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Επίσης στην 33η θέση στην Ευρώπη σε σύνολο 46 χωρών και στην 23η στην ΕΕ-27 με 608 ανά εκατομμύριο πληθυσμού και 33η στην Ευρώπη (στις 45) με 24 νέους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Πηγή: ΕΡΤ1 με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος