ertnews.gr

Τουρκική ιστοσελίδα: Στρατιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα σχεδίαζε ο Ερντογάν για να συλλάβει τους 8 αντιφρονούντες

13/11 19:45
Τουρκική ιστοσελίδα: Στρατιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα σχεδίαζε ο Ερντογάν για να συλλάβει τους 8 αντιφρονούντες

Απόρρητο σχέδιο της Άγκυρας για να πάρει πίσω τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν πάρει άσυλο στην Ελλάδα αποκαλύπτει τουρκική ιστοσελίδα, η οποία υποστηρίζει πώς είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Για ξαναζεσταμένο φαγητό κάνει λόγο ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν πως είναι αδιανόητο να έχουν συμβεί όσα καταγγέλλονται.

Τα φερόμενα ως απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα, παρουσιάζονται σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Τουρκική ιστοσελίδα Nordic Monitor. Στα έγγραφα, γίνεται λόγος για άμεση ετοιμότητα ελικοπτέρων και τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων που θα έφτανε στην χώρα μας- εφόσον υπήρχε συνεννόηση σε ανώτατο επίπεδο- για να συνοδεύσει πίσω στην Τουρκία, τους 8 αξιωματικούς.

«H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος, το οποίο αφορά τον τότε Υπουργό Εξωτερικών και την προηγούμενη Κυβέρνηση, που έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρονται από το Nordic Monitor. H σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει από πλευράς της ότι δε διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται. Γνώμονας της Ελλάδας πάντοτε είναι η τήρηση των κανόνων του Δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρουν κύκλοι του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Νίκος Κοτζιάς έκανε λόγο για δημοσιεύματα που είχαν διαψευστεί το 2016: «Επειδή στελέχη ΝΔ ήταν που πρότειναν την ανταλλαγή 8 τούρκων με τους 2 Έλληνες φαντάρους, που έφερα πίσω στην πατρίδα χωρίς ανταλλάγματα, δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο Ν. Δένδιας θα υπονοούσε με ανακοίνωσή του πίστη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βάρος πρώην ΥΠΕΞ Ελλάδας».

«Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; Που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; Μάλλον ομολογούν ότι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό», έγραψε στην ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Κοτζιάς.

Το θέμα των 8 Αξιωματικών της Τουρκίας έχει τεθεί πολλές φορές από την Άγκυρα, με την Αθήνα να απαντά με σαφήνεια ότι πρόκειται για ζήτημα δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Σιδέρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version