Τι λένε τα κόμματα για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

«Η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία όπως και η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με φρεγάτες Belharra, είναι επί της αρχής στρατηγικά ορθές επιλογές» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ωστόσο, έκανε λόγο για κυβερνητικές «παλινωδίες» στα εξοπλιστικά που οδήγησαν «σε μια κούρσα εξοπλισμών που ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ». Η ΝΔ σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «και σε αυτό το θέμα επιλέγει τον φθηνό λαϊκισμό».

«Η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία όπως και η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με φρεγάτες Belharra, είναι επί της αρχής στρατηγικά ορθές επιλογές που έχει ήδη η χώρα από το 2018» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Επιλογές που θα κληθούμε ωστόσο να πληρώσουμε πανάκριβα εξαιτίας των παλινωδιών και της έλλειψης στρατηγικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι κυβερνητικές παλινωδίες και οι εξοπλιστικές αγορές που ακολούθησαν όχι μόνο άφησαν τη χώρα χωρίς αμυντική και διπλωματική στήριξη το φθινόπωρο του 2020, αλλά έχουν σήμερα φουσκώσει υπέρμετρα τον λογαριασμό για μια υπερχρεωμένη χώρα όπως η Ελλάδα, βάζοντάς μας σε μια κούρσα εξοπλισμών που ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ» σημείωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η Ελλάδα υπέγραψε σήμερα μια ιστορικής σημασίας Συμφωνία με τη Γαλλία, που προασπίζει και προάγει τα εθνικά συμφέροντα. Περιμέναμε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή τουλάχιστον τη σημαντική μέρα, να αφήσει στην άκρη τα στενά κομματικά γυαλιά και να δει τη Συμφωνία υπό το πρίσμα των αναγκών της χώρας. Ο  ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς απέδειξε γι΄άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον εαυτό του. Και σε αυτό το θέμα επιλέγει τον φθηνό λαϊκισμό. Τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών» απάντησε η ΝΔ.

«Είμαστε πάντα υπέρ της ενδυνάμωσης της συνεργασίας με τη Γαλλία και της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας» είπε η Φώφη Γεννηματά, πρόσθεσε όμως ότι έχει ερωτηματικά γιατί «τον Ιούλιο του 2020 ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι αυτή η ιστορία των φρεγατών κόστιζε ακριβά και σήμερα υπάρχει διαφορετική επιλογή. Άμεσα πρέπει ο πρωθυπουργός να μας ενημερώσει για το τι άλλαξε» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Το ΚΚΕ έκανε λόγο για υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα, που υπηρετούν κυρίως άλλους στόχους και όχι την άμυνα της χώρας. Σημείωσε επίσης πως ο λαός χρειάζεται να δει την ουσία πίσω από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, που δεν είναι άλλοι, όπως υποστήριξε, από τους σφοδρούς γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τα παζάρια, στα οποία εμπλέκεται επικίνδυνα η Ελλάδα.

Η Ελληνική Λύση έθεσε το ερώτημα «πώς ένα τρίτο κράτος θα αγωνιστεί για την δική μας εθνική κυριαρχία, όταν εμείς είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε μέρος αυτής;»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε πως «την ώρα που ΗΠΑ και Γαλλία είναι στα μαχαίρια για το ποια από τις δύο θα υπονομεύσει περισσότερο την ειρήνη στον Ειρηνικό, η “Μητσοτάκης Α.Ε.” βουλιάζει τη χρεοδουλοπαροικία μας βαθύτερα στο χρέος, ώστε ο Μπάιντεν να διασκεδάσει την πίκρα του Μακρόν. Αυτή η χώρα αξίζει καλύτερα», κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος