Θερμές ευχές της ΠτΔ στις ΗΠΑ για την 4η Ιουλίου-Τζ. Πάιατ: Θεμελιώδεις αξίες ενώνουν Έλληνες και Αμερικανούς

Με ανάρτησή της στο twitter, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εξέφρασε τις θερμές ευχές της, προς τον αμερικανικό λαό, με την ευκαιρία εορτασμού της 4ης Ιουλίου.

Όπως υπενθύμισε η Πρόεδρος, «η αμερικανική Διακήρυξη της ανεξαρτησίας ενέπνευσε την ελληνική Επανάσταση και τα Συντάγματα του Αγώνα» και πρόσθεσε ότι «Στα απαραβίαστα δικαιώματά μας περιλαμβάνεται όχι μόνο η ελευθερία και η ισότητα αλλά και η αναζήτηση της ευτυχίας».

Λόγω της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα δεν έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση στην Αμερικανική Πρεσβεία. Σε μήνυμά του με αφορμή τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ υπογράμμισε την πολύ καλή σχέση Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών των δύο χωρών.

«Η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Ελλάδα ανυπομονεί να γιορτάσει τα 200 χρόνια φιλίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας στον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ελλάδας το 2021», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, για να αποτυπωθεί το πνεύμα της εταιρικής σχέσης που μοιράζονται οι ΗΠΑ με την Ελλάδα, όπως επισημαίνει, η αμερικανική πρεσβεία δημιούργησε ένα βίντεο για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας (https://drive.google.com/file/d/1t4tgMf0jyKEs2VTgFsBv284A7HEJWCnq/view?usp=sharing), στο οποίο ο πρέσβης και γενικός πρόξενος, τα στελέχη της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ «μεταφέρουν ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης και ελπίδας, επισημαίνοντας τις θεμελιώδεις αξίες που ενώνουν τους Αμερικανούς και τους Έλληνες, ξεκινώντας με την έμπνευση των πλαισίων του Συντάγματός μας που προέρχονται από τους Αρχαίους Έλληνες, και που συνέχισαν οι ιδρυτές του νεοελληνικού κράτους, εμπνευσμένοι από τον αγώνα μας για ανεξαρτησία πριν από 244 χρόνια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος